ANALIZA DHE OPINIONE > Kolegji i Posacem i Apelimit

Kolegji: Konfirmimi në KPK i Artan Madanit, i pabazuar në ligj dhe prova

By Edmond Hoxhaj August 17, 2021
Në vendimin e arsyetuar për shkarkimin e drejtuesit të Prokurorisë së Kavajës, Kolegji i Posaçëm i Apelimit vlerëson se analiza financiare dhe konkluzionet e KPK-së për të ardhurat dhe dhuratat nga familjarët janë të pabazuara. Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi më 12 maj të ndryshojë vendimin e Komisionit të…

Pezullimi i shkarkimit të Luan Dacit ngre shqetësime për ‘anshmëri’

August 2, 2021
Gjyqtari hetues i KPA, Ardian Hajdari vendosi të pezullojë procesin disiplinor ndaj kolegut të tij, Luan Daci në kushtet kur gjendet vetë nën hetimin e SPAK për një akuzë të ngjashme –vendim i cili kritohet për konflikt dhe kompromentim të paanshmërisë.   Pesë muaj pas dënimit të formës së prerë për…

Kolegji rrëzon problemet e pasurisë, por figura penalizon Përparim Kullurin

June 8, 2021
Kolegji i Posaçëm i Apelimit vlerëson se ish-prokurori i Krimeve të Rënda, Përparim Kulluri ka pasur kontakt të papërshtatshëm me një person të përfshirë në krim të organizuar, ndërsa rrëzoi konkluzionet e KPK-së për pasurinë dhe profesionalizmin.   Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi më 31 mars 2021 të…

KPA u nda për shkarkimin e prokurorit Arben Pasho

June 6, 2021
Ashtu si Komisioni, shumica e Kolegjit konkludoi se ish-prokurori i Gjirokastrës, me veprimet dhe mosveprimet e tij ka cënuar besimin e publikut tek drejtësia - ndërsa pakica ngre dyshime mbi procesin e rregullt ligjor duke vlerësuar se subjektit nuk iu garantua e drejta për t'u mbrojtur dhe vlerëson se duhet…

KPA përdori fjalët e ish-gjyqtares Enkeledi Hajro për të rrëzuar ankimin e saj

May 25, 2021
Kolegji i Posaçëm i Apelimit u nda në qëndrimet mbi pasuritë e ish-kryetares së Gjykatës së Tiranës, Enkeledi Hajro, por një pjesë e ankimit kundër vendimit të KPK-së u rrëzua bazuar mbi vetë qëndrimet e ish-gjyqtares. Vendimi i zbardhur i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, që vendosi të lërë në…

KPA thotë se Komisioni ishte treguar “i butë” ndaj ish-gjyqtarit Idriz Mulkurti

May 24, 2021
Kolegji rrëzoi pretendimet e ish-gjyqtarit Idriz Mulkurti, duke i cilësuar një pjesë të provave të sjella prej tij si përpjekje për të justifikuar mungesën e burimeve. Sipas arsyetimit të KPA-së, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit kishte pranuar në shkelje të ligjit disa prej justifikimeve të ish-gjyqtarit. Trupa e Kolegjit të…

KPA rrëzoi si të parëndësishme arsyetimet që rikthenin në sistem ish-gjytaren e Gjykatës së Lartë

May 18, 2021
Një shumicë në KPA rrëzoi pretendimet e ish-gjyqtares së Gjykatës së Lartë, Evelina Qirjako se nuk kishte dhënë dorëheqjen, ndërsa la në fuqi penalizimin me 15 vjet ndalim për një vend në sistemin e drejtësisë. Në pakicë dy gjyqtarë arsyetuan se KPA duhej të zbatonte një vendim të Gjykatës Administrative…

Liro e shtrëngo: KPA u nda në 4 qëndrime në vendimin për Eugen Beçin

May 3, 2021
Trupa e Kolegjit doli me katër qëndrime të ndryshme në lidhje me dy kritere të rivlerësimit, ndërsa shumica la në fuqi vendimin e shkarkimit vetëm për mosdeklarimin e revokimit të një vize nga SHBA. Kolegji i Posaçëm i Apelimit, ka marrë disa kthesa të forta në vendimin që përfundimisht sanksionoi…

KPA konstaton balanca negative më të mëdha se KPK për gjyqtaren Albina Spaha

April 23, 2021
Kolegji i Posaçëm i Apelimit vlerëson se, edhe në aplikim të çdo skenari të mundshëm garantist në përllogaritjen e të ardhurave, qoftë edhe atyre të pretenduara nga gjyqtarja e Gjirokastrës Albina Spaha në deklaratat periodike dhe në ankim, sërish konstatohet pamundësi financiare për krijimin e pasurive. Kolegji i Posaçëm i…

KPA prish vendimin e Komisionit, ish-inspektori i KLD, Piro Samara ishte subjekt rivlerësimi

April 12, 2021
Kolegji i Posaçëm i Apelimit e vlerësoi të gabuar konkluzionin e Komisionit se, ish-inspektori i KLD-së Piro Samara nuk mund të rivlerësohej pasi  nuk gëzonte statusin e magjistratit, ndërsa çmoi se ai ishte subjekt i rivlerësimit ex officio.  Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi më 13 janar 2021 të…
1 2 3 4 5 6 7 8