ANALIZA DHE OPINIONE > Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Vendimi i KPK: Gjyqtarja Mirela Iliopullo cënoi besimin e publikut

September 4, 2021
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vlerësoi se gjyqtarja e Gjirokastrës, Mirela Iliopullo ka kryer veprime në cënim të etikës në përfitimin e disa trojeve si dhe ka mungesë burimesh të ligjshme për të justifikuar pasurinë dhe shpenzimet. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkoi nga detyra më 13 korrik gjyqtaren e…

Vendimi i KPK: Prokurorja Alketa Zifla cenoi besimin te sistemi i drejtësisë

August 19, 2021
Sipas vendimit të arsyetuar të KPK, prokurorja Alketa Zifla përfitoi një kredi të butë nga Bashkia e Fierit përmes veprimeve fiktive dhe pushoi më pas një kallëzim ndaj zyrtarëve të kësaj bashkie në kushtet e ‘konfliktit të interesit’. Veprimet e kryera për përfitimin e një kredie të butë si dhe…

Veliera e gjyqtarit Kreshnik Omari ekspozoi ‘pasuri të fshehura’ në emër të prindërve

August 18, 2021
Në vendimin e arsyetuar të shkarkimit të Kreshnik Omarit, Komisioni evidenton mungesa financiare në vlera të mëdha për justifikimin e pasurive të tij dhe të prindërve –për të cilat u ngritën dyshime se janë pasuri të fshehura të vetë subjektit. Gjyqtari i Tiranës, Kreshnik Omari u shkarkua nga detyra më…

Argumentet e KPK-së në vendimin e shkarkimit të Zegjine Sollakut

August 12, 2021
Gjyqtarja e Apelit të Tiranës, Zegjine Sollaku u hetua në veting për transaksione të padeklaruara, konflikt të mundshëm interesi dhe denoncimet nga publiku, por u penalizua në fund nga aritmetika e analizës së pasurisë. Pas 26 vitesh në sistemin e drejtësisë, gjyqtarja Zegjine Sollaku u shkarkua nga detyra më 8…

KPK bëri një sy qorr ndaj pushimit të hetimeve për korrupsion nga kryeprokurori i Elbasanit

August 10, 2021
KPK arsyeton në vendimin e konfirmimit se dy vendime të prokurorit Kreshnik Ajazi për pushimin e hetimeve për fshehje pasurie, korrupsion dhe pastrim parash - nga një kryebashkiak dhe një gjyqtar i Apelit të Vlorës, nuk ishin problematike. Me datën 30 qershor, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit i përbërë nga…

KPK u nda në vendimin për shkarkimin e gjyqtares Luveda Dardha

August 9, 2021
Relatori Olsi Komici ka dalë në mendim pakice kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualfikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të gjyqtares së Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Shkodër, Luveda Dardha. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shpalli me 11 qershor vendimin për shkarkimin nga detyra të gjyqtares së Rrethit Gjyqësor…

KPK: Shpërfillja ndaj jetëve njerëzore nuk përputhet me rolin e prokurorit

July 26, 2021
Sipas KPK-së prokurori Agim Dalipaj ka cënuar besimin e publikut tek drejtësia pasi nuk ka hetuar disa aksidente në punë me raste humbje jete - duke përjashtuar nga përgjegjësia të punëdhënsat dhe dule ngarkuar me faj e viktimat. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 17 qershor 2021 të…

Prokurori Avni Kraja me balanca negative të mëdha dhe deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë

July 22, 2021
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstaton se prokurori i Tiranës, Avni Kraja nuk ka qenë bashkëpunues gjatë procesit të vetingut dhe ka tentuar të zvarrisë procesin me kërkesa të njëpasnjëshme. Deklarimet e pasakta dhe të pamjaftueshme për krijimin e pasurive sollën pamundësi financiare në vlera të mëdha për krijimin e…

Konflikti i interesit: Ish-Avokatja e Shtetit dhe bashkëshorti të pandarë në gjykatë

July 21, 2021
Hetimi administrativ i KPK-së zbuloi se ish-Avokatja e Shtetit, Alma Hicka ka përfaqësuar vendin në procese gjyqësore ku palët kundërshtare kanë pasur si mbrojtës ligjor bashkëshortin e saj, Envi Hicka. Në nëntor të vitit 2015, qeveria shqiptare u dënua nga Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut të paguajë vlerën…
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18