Analiza dhe Opinione

Vendimi i KPK: Erjon Shehaj e përmbysi barrën e provës për pasurinë

Drejtuesi i Prokurorisë së Lezhës, Erjon Shehaj u konfirmua në detyrë më 1 prill 2022, pasi trupa e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit u bind nga shpjegimet dhe provat e tij për barrën e provës për pasurinë dhe për konstatimet në kriterin profesional, për të cilat iu kërkuan shpjegime. Erjon Shehaj e ka nisur karrierën […]

Analiza dhe Opinione

Trupa e KPK ndahet për procedurë në çështjen e Elfrida Bregovës

Prokurorja e Tiranës, Elfrida Bregova u konfirmua në detyrë më 8 prill, pasi bindi Komisionin e Pavarur të Kualifikimit për ligjshmërinë e burimeve të krijimit të pasurive si dhe për një transfertë bankare në emër të bashkëshortit, që subjekti pretendoi se ishte kryer nëpërmjet falsifikimit të nënshkrimit. Sipas vendimit të arsyetuar, trupa e KPK e […]

Analiza dhe Opinione

KPA u nda në vlerësimin e prokurores Anita Jella

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u nda në vlerësimin e ankimit të Komisionerit Publik Darjel Sina, kundër vendimit të Komisionit për konfirmimin në detyrë të drejtueses së Prokurorisë së Durrësit, Anita Jella. Prokurorja Jella u konfirmua në detyrë në dhjetor të vitit 2019, por vëzhguesit e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM, i kërkuan Komisionerit […]

Analiza dhe Opinione

KPA me dy qëndrime në konfirmimin e Astrit Kalasë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA është ndarë në vendimarrjen për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Apelit Shkodër, Astrit Kalaja. Shumica e trupit gjykues të Kolegjit, e përbërë nga relatori Sokol Çomo dhe anëtarët Albana Shtylla, Ina Rama dhe Ardian Hajdari e kanë gjetur të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK […]

Analiza dhe Opinione

Violeta Shkurta u largua nga detyra për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 28 shkurt të largojë nga detyra drejtuesen e Prokurorisë së Fierit, Violeta Shkurta, pasi u konkludua se kishte kryer deklarim të pasaktë e pamjaftueshëm për pasurinë. Sipas vendimit të arsyetuar të Komisionit, Shkurta rezultoi gjithashtu me balancë negative prej 18 milionë lekësh, kryesisht për periudhën para fillimit […]

Analiza dhe Opinione

Vendimi i KPK: Prokurori Ervin Beqiri u penalizua për burimet e një apartamenti

Prokurori i Elbasanit, Ervin Beqiri u shkarkua nga detyra më 3 mars, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vlerësoi se ai kishte kryer deklarim të pamjaftueshëm për një apartament të blerë në Tiranë në vitin 2013. Hetimi administrativ për Beqirin u përfundua vetëm për kriterin e pasurisë. Në vendimin e arsyetuar të Komisionit konstatohet se […]