Analiza dhe Opinione

KPA me argumente të ndara për shkarkimin e Ludovik Dodaj

Prokurori i Apelit të Durrësit, Ludovik Dodaj e kaloi me lehtësi vetingun në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, por u shkarkua me shumicë votash për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë, pasi çështja e tij u shqyrtua nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit. Shkaqet e ngritura nga Komisioneri në aspektin profesional u gjetën të pabazuara në […]

Analiza dhe Opinione

Viola Canaj u konfirmua në aplikim të parimit të ‘objektivitetit dhe proporcionalitetit’

Gjyqtarja e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Vlorë, Viola Canaj u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit më 13 nëntor 2022, pasi balancat negative të konstatuara për blerjen e një apartamenti dhe të një makine u konsideruan të pamjaftueshme për të sjellë penalizimin e saj. Në aplikim të parimit të objektivitetit dhe proporcionalitetit, […]

Analiza dhe Opinione

KPK: Prokurori Ilir Turja fshehu në emër të prindërve një shtëpi në plazh

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 7 nëntor 2022 të shkarkojë nga detyra prokurorin e Durrësit, Ilir Turja, pasi arriti në përfundimin se ai kishte fshehur në emër të prindërve një vilë në zonën e plazhit me qëllim shpangien e kontrollit të ligjshmërisë së burimeve të krijimit; se kishte mungesë të burimeve financiare […]

Analiza dhe Opinione

Vendimi për Artan Jahollarin: Komisioni vendos pro vetingut për gjyqtarët stazhierë

Gjyqtari i Gjykatës së Pogradecit, Artan Jahollari u konfirmua në detyrë më 9 dhjetor 2022, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi se ai arrinte nivel të besueshëm në të tre kriteret e rivlerësimit. Ndërkohë, trupa e KPK e kryesuar nga Genta Tafa Bungo, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Valbona Sanxhaktarin janë ndarë […]

Analiza dhe Opinione

Gjyqtarja Arjana Gumbardhi u shkarkua për balanca negative në vlera të mëdha

Gjyqtarja Arjana Gumbardhi (Caco) e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë u shkarkua nga detyra më 7 tetor 2022, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi balanca negative në vlera të mëdha për krijimin e pasurive dhe likujditeteve. Ndërkohë, ajo u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e figurës dhe se kishte arritur nivel minimal kualifikues për […]

Analiza dhe Opinione

Si u ndanë ‘fatet’ e Elbana Llurit dhe ish-bashkëshortit Gerd Hoxha në KPA

Gjyqtarja e Apelit Tiranë, Elbana Lluri u shkarkua nga detyra prej Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, KPA më 6 korrik 2022, për mosjustifikimin e ligjshmërisë së burimeve për blerjen e një apartamenti në Vlorë së bashku me ish-bashkëshortin Gerd Hoxha, i cili në të njëjtën ditë ruajti me shumicë votash konfirmimin e tij. Vendimi i […]