Analiza dhe Opinione Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Vendimi i zbardhur i KPK, mosdeklarimet penalizuan gjyqtarin Artan Zeneli

Mosdeklarimi i heqjes të vizës nga ambasada e SHBA, mosdeklarimi i huave nga persona të ndryshëm dhe problemet me  blerjet e pasurive të paluajtshme, sollën shkarkimin me shumicë nga KPK të  anëtarit të Gjykatës së Lartë Artan Zeneli. Një nga anëtaret e trupës gjykuese u shpreh kundër dhe kërkoi që për Zenelin të shqyrtohej edhe […]

Analiza dhe Opinione Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Rovena Gashi u shkarkua për “përgjigje të pavërteta dhe deklarim të pamjaftueshëm”

Vendimi i zbardhur i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ekspozon një mori kërkesash të prokurores Rovena Gashi gjatë procesit të rivlerësimit, të cilat u konsideruan si përpjekje për të penguar vetingun. Vendimi për shkarkimin e prokurores u bazua te kontradiktat mes kontratave noteriale dhe deklarimeve të saj për dy apartamentet në pronësi.

Analiza dhe Opinione Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Dokumentet sekrete për “miqësi” me krimin çuan në shkarkimin e Shkëlzen Selimit

Anëtari i Gjykatës së Lartë, Shkëlzen Selimi u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pasi iu provuan një sërë kontaktesh me persona të proceduar dhe të dënuar si pjesë e trafikut të narkotikëve dhe krimit të organizuar. Selimi u mbrojt duke thënë se nuk kishte pasur dijeni për akuzat ndaj të njohurve të tij […]