Analiza dhe Opinione Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Testi i pasurisë rrëzon 56% të korpusit të prokurorëve në Shqipëri

Një studim i BIRN mbi deklaratat e pasurisë së 333 prokurorëve të të gjitha shkallëve në Shqipëri zbulon se zyrtarët e akuzës nuk justifikojnë rreth 1.3 miliardë lekë në total, ndërkohë që mbajnë jashtë sistemit bankar rreth 16 për qind të aseteve në kursime dhe dhurata cash.

Analiza dhe Opinione Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Konfuzioni me transparencën i institucioneve të vetingut cënon besimin e publikut

Ndërkohë që nisja e procesit të vetingut po mbahet brenda mureve hermetike të institucioneve të reja, Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe vëzhgues të sistemit të drejtësisë në vend theksojnë se transparenca është jetike për këtë proces si dhe për rritjen e besimit të publikut te drejtësia.