Uncategorized

Luan Hasneziri dështoi të provonte burimet e apartamentit edhe në KPA

Ish-gjyqtari i ish-Gjykatës për Krime të Rënda, Luan Hasneziri u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK më 26 qershor të vitit 2019, me argumentin se nuk arriti të provojë burimin e ligjshëm të pronës së vetme të paluajtshme që zotëronte, një apartamenti me vlerë 5.9 milionë lekë. Sipas KPK-së, ish-gjyqtari kishte dhënë tre […]

Analiza dhe Opinione Uncategorized

Ndryshimi argumenteve të Gentian Liles për arsyen e dorëheqjes nuk e bindën KPA

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi më 23 korrik në mënyrë unanime rrëzimin e ankimit të ish-ndimësit ligjor pranë Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Gjirokastër, Gentian Lile, ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për ndëprerjen e procesit të rivlerësimit ndaj tij. Më 9 dhjetor 2020, KPK vendosi të ndërpresë procesin […]

Analiza dhe Opinione Uncategorized

Hysni Vata nuk i hetoi plotësisht aksidentet me vdekje në minierat e Bulqizës

Procesi i rivlerësimit për ish-drejtuesin e Prokurorisë së Matit, Hysni Vata ekspozon trajtimin e padrejtë nga ana e organit të akuzës, të minatorëve të dëmtuar dhe të atyre që kanë humbur jetën në aksidentet e përsëritura të ndodhura në minierat e Bulqizës. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK e shkarkoi prokurorin Vata më 9 shtator […]

Uncategorized

KPK: Prokurori Binas Nina ka cënuar besimin e publikut

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 16 dhjetor 2021 të shkarkojë nga detyra prokurorin e Elbasanit, Binas Nina, pasi u konkludua se ka kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë dhe se ka cënuar besimin e publikut në disa raste me veprimet e tij në përfitimin e dëmshpërblimeve me qëllim krijimin e të ardhurave […]