LAJME > Kolegji i Posaçëm i Apelimit

Denoncimi ndaj Sokol Ngresit për apartament të fshehur, KPA vendos të ekspertojë kontratat

September 9, 2021
Administratori i shoqërisë “Afa Konstruksion”, Flamur Kadëna dëshmoi për shoqërinë e tij me gjyqtarin Sokol Ngresi dhe për kontratat dhe pagesat për blerjen e një apartamenti, për të cilin pretendohet në një denoncim se është fshehur prej subjektit të rivlerësimit.  Flamur Kadëna, administratori i shoqërisë ndërtuese “Afa Konstruksion” sh.p.k., dëshmitari…

KPA mbyll hetimin gjyqësor për prokurorin Petrit Çano

September 8, 2021
Kolegji vendosi mbylljen e hetimit gjyqësor, pasi Komisioneri Publik dhe vëzhguesi ndërkombëtar nuk mundën të njihen me dokumente ‘sekrete’ të një denoncimi të ri ndaj prokurorit Petrit Çano. Shtyrja e dy seancave për t’i dhënë mundësinë Komisionerit Publik, Florian Ballhysa për t’u njohur me dokumentet dhe indiciet e reja sekrete…

Precedenti i Shkëlqim Mirit, KPA tërhiqet për vendim

September 8, 2021
Me çështjen e ish-gjyqtarit Shkëlqim Miri, Kolegji i Posaçëm i Apelimit pritet të interpretojë kushtet e humbjes së statusit të magjistratit nga gjyqtarët apo prokurorët e dënuar për korrupsion. Ish-gjyqtari i Apelit Tiranë, Shkëlqim Miri nuk u paraqit në seancën e dytë publike që u zhvillua të mërkurën në Kolegjin…

Prokurori Besim Hajdarmataj shkarkohet për ‘cenim të besimit te drejtësia’

August 4, 2021
Kolegji i Posaçëm i Apelimit vlerësoi se ish-kreu i Prokurorisë së Krimeve të Rënda, Besim Hajdarmataj kishte shfaqur mangësi në ushtrimin e detyrës si prokur dhe si drejtues dhe se marrëdhënia e tij me dy persona me precedentë tregonte për sjellje jo të denjë  jashtë-gjyqësore. Kolegji i Posaçëm i Apelimit…

Dy sms mund t’i japin fund karrierës së prokurorit Besim Hajdarmata

August 3, 2021
Komsioneri Publik dhe subjekti i rivlerësimit paraqitën të martën në KPA qëndrimet e tyre në lidhje me tabulatet e reja të administruara nga kompania Vodafone.    Dy mesazheve telefonike të dëguara nga një numër telefoni Vodafone me datë 27 korrik 2017 në orën 22:03 të mbrëmjes, pritet të vendosin të…

Mosnjohja me raportin e DSIK shtyn seancën për Petrit Çanon

July 30, 2021
Komisioneri Florian Ballhysa tha se nuk ishte njohur ende me raportin e ndryshuar të DSIK për drejtuesin e Prokurorisë së Krujës, Petrit Çano, ndërsa ky i fundit pretendoi se po sulmohej për shkak të detyrës.   Komisioneri Publik, Florian Ballhysa deklaroi të premten gjatë seancës publike në KPA për drejtuesin…

KPA lë në fuqi shkarkimin e prokurorit Ardian Ylli

July 30, 2021
Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi në mënyrë unanime të lërë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin nda detyra të ish-drejtuesit të Prokurorisë së Vlorës, Ardian Ylli.  Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të enjten më 29 korrik të rrëzojë ankimin e ish-drejtuesit të…

KPA shtyn vendimin për Besim Hajdarmatajn, kërkon një shkresë nga KPK

July 29, 2021
Kur pritej që Kolegji i Posaçëm i Apelimit të shpallte vendimin për prokurorin e Tiranës, Besim Hajdarmataj, vendosi të ndryshojë rjedhën e procesit për t’u njohur me një shkresë të komunikimeve telefonike të njërit prej numrave të përdorur nga subjekti i rivlerësimit, dokument që gjendet i administruar nga Komisioni i…

Gjyqtari Sokol Ngresi dhe “denoncuesi” i tij do të përballen në KPA

July 26, 2021
Gjyqtari i Apelit të Vlorës, Sokol Ngresi deklaroi se prapa denoncimeve ndaj tij për fshehje apartamenti qëndronte administratori i shoqërisë “AFA Konstruksion” sh.p.k, Flamur Kadëna dhe kërkoi seancë me dyer të mbyllura duke pretenduar se në shpjegimet e tij do të përmendet edhe bota e krimit. Kolegji vendosi të thërrasë…