LAJME > Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Prokurori Dritan Gina përballet me probleme për pasurinë dhe figurën

September 15, 2021
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstaton pasaktësi në deklarimin e pasurive dhe balanca negative në vlera të mëdha, gjetje që u kundërshtuan nga prokurori i Tiranës Dritan Gina. Ai cilësoi të pabazuar dhe dashakeqas edhe një raport negativ të DSIK që ngre dyshime për favorizim të të proceduarve dhe veprime…

KPK ndëpret vetingun për dy gjyqtarë dhe një këshilltar ligjor për shkak të dorëheqjes së tyre

September 15, 2021
Gjyqtarët Arben Mullaj i Gjykatës së Tiranës dhe Ergys Selmani i Gjykatës Fier kanë dhënë dorëheqjen nga detyra pasi iu është kaluar barra e provës për gjetjet e hetimit administrativ, ndërsa këshilltari ligjor Gent Pejo ishte dorëhequr në vitin 2017. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK ka vendosur të ndëpresë…

“Marr faturë edhe te rrobat e përdorura”: Gjyqtarja Zarka jep shpjegime për pasurinë

September 14, 2021
Gjyqtarja e Fierit, Adelina Zarka pretendoi se kishte pasur burime të ligjshme për krijimin e pasurive dhe se në shqyrtimin dhe vendimarrjen për një çështje me kompaninë “Bankers Petroleum” kishte zbatuar vetëm ligjin. Gjyqtarja e Gjykatës së Fierit, Adelina Zarka u paraqit në seancën e dytë të zhvilluar të martën…

KPK konfirmon në detyrë prokurorin Julian Çafka

September 14, 2021
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi në mënyrë unanime të lërë në detyrë prokurorin e Gjirokastrës, Julian Çafka dhe të transferojë për inspektim në ILD dy çështje të hetuara prej tij. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të martën vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Gjirokastrës, Julian…

Prokurori Arben Nika jep shpjegime për barrën e provës për pasurinë dhe profesionalizmin

September 13, 2021
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstaton pamundësi financiare për blerjen e një apartamenti në Tiranë nga prokurori i Kurbinit, Arben Nika dhe vlerëson se një kredi e butë që ka shërbyer si burim për këtë pasuri është përfituar në kundërshtim me ligjin. Prokurori i Kurbinit, Arben Nika u përball të…

Gyqtari Piro Sota u dorëhoq një vit pasi filloi procesi i vetingut ndaj tij

September 11, 2021
Komisioni vendosi të ndëpresë procesin e rivlerësimit për gjyqtarin e Gjykatës së Fierit, Piro Sota për shkak të dorëheqjes së tij nga detyra dhe i ndaloi rikthimin në sistemin e drejtësisë për 15 vite. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi të enjten më 9 shtator të ndëpresë rivlerësimin për…

Gjyqtarja Ariola Kristo shkarkohet nga detyra

September 10, 2021
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkon nga detyra gjyqtaren e Korçës, Ariola Kristo. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten vendimin për shkarkimin nga detyra të gjyqtres së Gjykatës së Korçës, Ariola Kristo. Gjatë seancës dëgjimore të zhvilluar të mërkurën Komisionj bëri me dije se kishte gjetur gjatë…

KPK shkarkon gjyqtaren Kaçe Agolli

September 10, 2021
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi unanimisht të shkarkojë nga detyra gjyqtaren e Tiranës, Kaçe Agolli. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten vendimin e shkarkimit të gjyqtares se Gjykatës së Tiranës, Kaçe Agolli. Gjatë seancës dëgjimore të mërkurën, gjyqtarja Kaçe Agolli u përball në KPK me dyshime…

KPK shkarkon nga detyra prokurorin Arben Dyla

September 9, 2021
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkoi nda deytra prokurorin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Lushnje, Arben Dyla. KPK shpalli të enjten vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurorit Arben Dyla për kriterin e pasurisë. Dyla kërkoi rihapjen e hetimi edhe për dy kriteret e tjera të vetingut por kërkesa u…

KPK ngre pikëpyetje mbi burimin e pasurisë së gjyqtares Ariola Kristo

September 8, 2021
Gjyqtarja e Gjykatës së Korçës Ariola Kristo u përball në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me pyetje mbi një hua, disa kursime të padeklaruara dhe mungesën e të ardhurave për ndërtimin e një shtëpie. Ajo kërkoi konfirmimin në detyrë. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit gjatë një seance dëgjimore të zhvilluar…