ANALIZA DHE OPINIONE

Kolegji rrëzoi një ‘akuzë’, por la në fuqi shkarkimin e Hysni Demirajt

By Vladimir Karaj October 28, 2020
Kolegji rrëzoi si të pakuptimta dhe pa prova disa nga gjetjet e Komisionit për ish-gjyqtarin e Apelit të Tiranës, Hysni Demiraj, por la në fuqi vendimin e shkarkimit pasi konfirmoi konfliktin e  interesit, mosjustifikimin e pasurisë dhe “defekt të rëndësishëm në ushtrimin e veprimtarisë gjyqësore”. Kolegji i Posaçëm i Apelimit…

Kontrata fiktive dhe diferenca të mëdha: Arsyet e shkarkimit të Tritan Hamitajt

October 26, 2020
Sipas vendimit të arsyetuar të KPK-së, gjyqtari i Apelit të Durrësit, Tritan Hamitaj nuk arriti të justifikonte burimin e pasurive në vlerën e 14 milionë lekëve. Trupa gjyqësore u nda në vendimin nëse sjellja jobashkëpunuese përpara KPK-së duhej ndëshkuar apo jo. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi më 17 shtator…

Shkarkimi i Lindita Hoxhës, argumentet e kundërta për pasurinë dhe konfliktin e interesit

October 23, 2020
Vendimi i arsyetuar i KPK-së për shkarkimin e gjyqtares së Apelit të Shkodrës, Lindita Hoxha tregon se shumica gjeti mungesë burimesh të ligjshme dhe konflikt interesi, ndërsa relatorja argumentoi për të kundërtën. Gjyqtarja e Apelit të Shkodrës, Lindita Hoxha u shkarkua nga detyra më 6 gusht, me votat e dy…

Vendimi për Ana Golloshin, KPA: Hetimi i pasurisë nuk kufizohet te abuzimi me detyrën

October 19, 2020
Kolegji i Posaçëm i Apelimit arsyetoi kundër pretendimeve të ish-këshilltares ligjore, Ana Golloshi, se hetimi duhej të kryhej për kohën që ajo ishte në detyrë dhe u shpreh se pamjaftueshmëria e pasurisë nuk fokusohej posaçërisht te korrupsioni apo abuzimi me detyrën. Kolegji i Posaçëm i Apelimit rrëzoi pretendimin e ish-këshilltares…

KPA: Gjyqtari Pashk Gjaci kreu veprime fiktive për justifikimin e pasurive

October 15, 2020
Kolegji i Posaçëm i Apelimit vlerëson se ish-kryetari i Gjykatës së Përmetit, Pashk Gjaci kreu marrëveshje shkëmbimi me familjarët e tij për prona që i zotëronte vetë, me qëllim që të justifikonte burimin e krijimit të tyre në deklarimin fillestar. Kolegji çmon se një aktmarrëveshje e janarit 2012 mes ish-gjyqtarit…

Ish-gjyqtari i Apelit Vlorë u përpoq të “fshihej” pas raporteve mjekësore dhe një vendimi gjykate

October 13, 2020
Vendimi i zbardhur i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit tregon se gjyqtari Petrit Aliaj dërgoi në 4 muaj, katër raporte mjekësore me diagnoza të ndryshme - një prej të cilëve u provua i rremë sipas KPK. Komisioni e shkarkoi për një sërë problemesh, përfshi përpjekje për të fshehur pasurinë dhe…

KPA: Pasaktësitë e bënë të pamundur kontrollin e pasurisë së Artan Bajramit

October 13, 2020
Kolegji i Posaçëm i Apelimit vlerëson se ish-prokurori Artan Bajrami ka kryer deklarime të pasakta dhe të pamjaftueshme të pasurisë, por jo deklarim të rremë siç vlerësonte KPK. Kolegji arsyeton se shkalla e parë nuk ka argumentuar disa prej gjetjeve, por vendimi i shkarkimit mbeti në fuqi. Kolegji i Posaçëm…

Denoncimi anonim për ‘konflikt interesi’ i kushtoi karrierën Niko Rapit

October 12, 2020
Gjyqtari Niko Rapi i Gjykatës së Tiranës i kaloi filtrat e vetingut për pasurinë dhe profesionalizmin, por u penalizua për kontratat në kushtet e konfliktit të interesit për furnizimin me karburant të Gjykatës së Pogradecit si dhe disa udhëtime jashtë vendit. Një denoncim anonim i kryer gjatë procesit të rivlerësimit…

Një banesë sociale e përfituar dy dekada më parë penalizoi gjyqtarin Selim Kryeziu

October 8, 2020
Në vitin 2000, Enti Kombëtar i Banesave në Librazhd, i shiti një apartament me çmim social kryetarit të Gjykatës së Rrethit, Selim Kryeziu. Dy dekada më vonë, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit zbuloi se apartamenti në fjalë i ishte shitur menjëherë pas blerjes personave të tjerë me një çmim 3.5…

KPA la në fuqi shkarkimin e Arben Zefit për pasurinë

October 7, 2020
Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka rrëzuar shumicën e pretendimeve të ish-gjyqtarit Arben Zefi, duke vlerësuar se ai ka kryer deklarime të pasakta, nuk ka pasur burime të ligjshme për të justifikuar pasurinë dhe shpenzimet si dhe është gjendur në kushtet e konfliktit të interesit.   Kolegji i Posaçëm i…
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Kerko
Filter by Custom Post Type
Artikujt nga data
Artikujt deri me date