LAJME

Gjyqtari Luan Daci me raport mjekësor, shtyhet ballafaqimi me gjykatën

By Edmond Hoxhaj May 22, 2020
Avokati i anëtarit të pezulluar të KPA-së paraqiti një raport mjekësor për paaftësi të përkohshme dyjavore të klientit të tij për shkak të një ndërhyrjeje kirurgjikale. Seanca e komunikimit të masës u shty për të dielën.     Gjyqtari i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, Luan Daci nuk u paraqit të…

Gjyqtari i KPA-së procedohet penalisht për falsifikim dokumentesh

May 20, 2020
Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka regjistruar një procedim penal ndaj gjyqtarit të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, Luan Daci. Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar njoftoi të mërkurën se Luan Daci ka falsifikuar dokumentet gjatë aplikimit të tij për pozicionin si gjyqtar…

Mbarimi i statusit, KPK mbyll procesin për Piro Samara inspektor pranë ish-KLD-së

May 13, 2020
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi mbylljen e procesit të vetingut për ish-inspektorin e ish-KLD-së Piro Samara, pasi Këshilli i Lartë Gjyqësor e cilësoi të përfunduar statusin e magjistratit për të. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të mërkurën përfundimin e procesit të rivlerësimit për ish-inspektorin e ish-Këshillit të Lartë…

Dorëheqja e prokurores së Shkodrës Marjana Shtjefni, KPK ndërpret rivlerësimin

May 12, 2020
Prokurorja e Shkodrës Marjana Shtjefni dha dorëheqjen në fund të vitit 2019, ndërsa KPK njoftoi ndërprerjen e procesit të vetingut dhe ndalimin me 15 vjet të përfshirjes në sistemin e drejtësisë. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi të ndërpresë rivlerësimin për prokuroren e Shkodrës Marjana Shtjefni, pasi kjo e fundit…

KPK pushon rivlerësimin për gjyqtaren e Tiranës pas dorëheqjes

May 12, 2020
Komisioni i Pavarur i Kualifimimit mbylli procesin e rivlerësimit për Arjana Licon, gjykatëse në Gjykatën e Tiranës, pasi u njoftua nga Këshilli i Lartë Gjyqësor për ndërprejen e mandatit për shkak të daljes në pension. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi ndërprerjen e procesit të rivlerësimit për gjyqtaren e Rrethit…

Prokurori Agim Dilka kërkoi dorëheqjen pasi KPK nisi procesin e vetingut

March 16, 2020
Dilka nuk ka preferuar të paraqitet në seancë dëgjimore dhe ka kërkuar ndërprerjen e procedurës së rivlerësimit të tij. Prokurori i Prokurorisë së Elbasanit, Agim Dilka i kërkoi dorëheqjen nga detyra Këshillit të Lartë të Prokurorisë, KLP më datë 27 janar 2020, rreth dy javë pasi u njoftua nga Komisioni…

Prokurori i Pogradecit, Erion Pustina u dorëhoq pas nisjes së vetingut

March 16, 2020
Komisioni i Pavarur i Kualfikimit i ka dhënë fund procesit të vetingut të prokurorit të Pogradecit, Erion Pustina pas dorëheqjes së subjektit.  Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 9 mars të deklarojë ndërprerjen e procesit të rivlerësimit kalimtar për prokurorin e Prokurorisë së Pogradecit, Erion Pustina dhe humbjen…

Kapari i viti 1998, KPA shkarkon me shumicë votash Adnan Kosovën

March 13, 2020
Me votat e tre anëtarëve të trupës Kolegji i Posaçëm i Apelimit shkarkoi Prokurorin Adnan Kosova, duke arsyetuar se ai nuk kishte justifikuar një kapar prej 1.5 milion lekësh. Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi të premten të shkarkojë prokurorin Adnan Kosova, pasi arsyetoi se ai nuk kishte provuar marrjen…

Komisioneri ankimon konfirmimin e kreut të Gjykatës së Apelit Gjirokastër

March 12, 2020
Gjyqtari Dritan Banushi do të rikthehet sërish në veting para Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, pasi Komisioneri Publik e konsideroi të padrejtë konfirmimin e tij dhe kërkon shkarkimin nga detyra. Komisioneri Publik, Darjel Sina kundërshtoi të enjten vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të kreut…

Gjyqtarja e Sarandës, Nevrie Duka shkarkohet për “gropat” e pasurisë

March 12, 2020
Gjyqtarja Nevrie Duka u përball me një raport negativ në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit dhe dyshime për konflikt interesi, ndërsa vëzhguesi ndërkombëtar e këshilloi që “të mos gërmonte më shumë, pasi ndodhej në gropë”. Gjyqtarja e Sarandës, Nevrie Duka u përball me një raport negativ të pasurisë në seancën…
Kerko
Filter by Custom Post Type
Artikujt nga data
Artikujt deri me date