Prokurorja Alma Felaj në KPK | Foto: LSA
KPK Lajme Veting

Prokurorja Alma Felaj drejt konfirmimit në detyrë

Prokurorja e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Alma Felaj u përball të mërkurën në mëngjes me gjetjet e hetimit administrativ të KPK-së, si pjesë e procesit të rivlerësimit kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve, i njohur gjithashtu si procesi i vetingut. Trupa e KPK-së udhëhiqej nga komisionerja Alma Faskaj, me relator Olsi Komici dhe anëtar Etleda […]

Prokurorja e prokurorisë së Rrehtit Gjyqësor Tiranë, Mirela Zavalani, datë 13 qershor 2023. Foto: BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurorja Mirela Zavalani përballet me vetingun e pasurisë së vjehrrit

Procesi i rivlerësimit kalimtar ka për qëllimin kontrollin e magjistratëve bazuar në tre kritere, përfshirë pastërtinë e figurës, pasurinë dhe profesionalizmin. Në rastin e prokurores së Prokurorisë së Tiranës, Mirela Zavalani gjetjet e hetimit administrativ të KPK-së, të bëra publike gjatë seancës dëgjimore të mbajtur të martën, u fokusuan kryesisht tek pasuria e vjehrrit të […]

Seanca ndaj ish-prokurorit Besnik Cengu në KPA
KPA Lajme Veting

“O jetën, o punën”, KPA shqyrton pensionin e parakohshëm të ish-prokurorit të Tiranës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, i udhëhequr nga gjyqtarja Albana Shtylla, mbajti të hënën në mëngjes seancën dëgjimore publike me ish-prokurorin e Tiranës, Besni Cengu. Procesi i vetingut kundër Cengut u ndërpre pa vendimin në mars 2023 nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, pas daljes në pension të parakohshëm të subjektit të rivlerësimit dhe […]

Seacë dëgjimore në KPA - foto arkive | BIRN/Nensi Bogdani
KPA Veting

Gjyqtari Ardit Mustafaj kërkon rikthimin në detyrë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit mbajti të mërkurën seacën dëgjimore publike, pjesë të ankimit të gjyqtarit Ardit Mustafaj kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin e tij nga detyra, bazuar në kriterin e pasurisë. Në parashtrimet e tij, subjekti i rivlerësimit theksoi se KPK kishte bërë vlerësim të gabuar dhe jo objektiv […]

Foto arkive - seancë në KPA | BIRN/ Nensi Bogdani
KPA Veting

‘Ithtar i drejtësisë dhe të vërtetës’; prokurori ‘fermer’ kërkon nga KPA kthimin në detyrë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit mbajti të martën në mëngjes seancën dëgjimore publike për ankimin e prokurorit të Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Adnan Xhelili ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kaulfikimit, KPK për shkarkimin e tij nga detyra. Gjatë seancës të mbajtur pas vendimin të ndërmjetëm të KPA-së, e cili ka konstatuar shkelje […]