Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Foto ilustruese nga LSA
KPK Lajme Veting

KPK ndëpret vetingun e prokurorit të akuzuar për shpërdorim detyre

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK ka vendosur më 17 shkurt të ndërpresë procesin e rivlerësimit ndaj prokurorit të Vlorës Maksim Sota, si dhe ti heqë të drejtën për rikthimin në sistemin e drejtësisë. Vendimi i KPK-së është bazuar në vendimarrjen e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, KLP për deklarimin e mbarimit të statusit të […]

Prokurorja Violeta Shkurta gjatë shpalljes së vendimit nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Vendi

KPK shkarkon nga detyra prokuroren Violeta Shkurta

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën vendimin për shkarkimin e drejtueses së Prokurorisë së Fierit, Violeta Shkurta. Gjatë seancave dëgjimore të zhvilluara më 24 nëntor 2021 dhe të premten më 25 shkurt, Komisioni konstatoi pamundësi financiare për krijimin e pasurive, si dhe vlerësoi të padrejtë përfitimin e një kredie të butë. Prokurorja […]

Drejtuesja e Prokurorisë së Fierit, Violeta Shkurta pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Prokurorja Violeta Shkurta jep shpjegime edhe për profesionalizmin

Gjatë seancës së tretë dëgjimore të zhvilluar në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK të premten më 25 shkurt për drejtuesen e Prokurorisë së Fierit, Violeta Shkurta, u relatuan më së shumti gjetjet për kriterin profesional, për të cilat subjekti dha shpjegime. Kjo seancë u zhvillua pasi KPK vendosi të çelë hetimin për pastërtinë e […]

Gjyqtarja Flutura Hoxha | Foto : Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon nga detyra gjyqtaren Flutura Hoxha

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shpalli të premten vendimin për shkarkimin e gjyqtares së Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Pukë, Flutura Hoxha. Gjatë seancës dëgjimore të martën më 22 shkurt KPK konstatoi mosdeklarim dhe mu gesë të burimeve për pasuritë e prindërve. Gjyqtarja Hoxha pranoi disa pasaktësi, ndërsa kundërshtoi analizën financiare të Komisionit. Procesi i rivlerësimit […]

Gjyqtari Shpetim Reka (djathtas) Foto Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Shpëtim Reka shkarkohet nga detyra

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten vendimin për shkarkimin e gjyqtarit të Durrësit, Shpëtim Reka. Vendimi i shkarkimit të Rekës u mor nga trupa e KPK-së e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Genta Tafa (Bungo) dhe anëtare Alma Faskjan. Gjatë seancës dëgjimore të mërkurën më 23 shkurt, gjyqtari Reka u përball […]

Gjyqtarja e Apelit Korçë, Brunilda Malo. Foto:E.Hoxha/BIRN
KPA Kultura Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e Brunilda Malos

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi mbrëmjen e të mërkurës vendimin për lënien në fuqi të vendimarrjes së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin nga detyra të ish-gjyqtares së Apelit të Korçës, Brunilda Malo. Në njoftimin e KPA-së thuhet se trupi gjykues i përbërë nga Natasha Mulaj kryesuese, Albana Shtylla relatore dhe anëtarë Ina […]