Gjyqtari Shpëtim Reka dhe avokati i tij pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Shpëtim Reka përballet me probleme në të tre kriteret e rivlerësimit

Gjyqtari i Durrësit, Shpëtim Reka u përball të mërkurën më 23 shkurt me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore që zgjati rreth katër orë, u pyet dhe dha shpjegime për barrën e provës të kaluar në të tri kriteret e rivlerësimit, atë të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe profesionalizmit. Reka nëpërmjet […]

Gjyqtarja Flutura Hoxha pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Flutura Hoxha përballet me vetingun

Gjyqtarja e Rrethit Gjyqësor Pukë, Flutura Hoxha u përball të martën në mesditë me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, ku gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për mbi barrën e provës që i kishte kaluar për kriterin e pasurisë. Ndërkohë, ajo u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e figurës, ndërsa për profesionalizmin nuk u evidentuan gjetje […]

Seance e KPK | Foto: LSA
KPK Lajme Veting

KPK përfundon vetingun e Roland Hysit pa vendim përfundimtar

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK ka vendosur më 18 shkurt 2022 të deklarojë të përfunduar procesin e vetingut për ish-gjyqtarin e Fierit Roland Hysi pa një vendim përfundimtar, për shkak se ka humbur statusin e magjistratit si pasojë e një dënimi penal të formës së prerë. Gjyqtari i Gjykatës së Fierit, Roland Hysi u […]

Inspektorja pranë Këshillit të Lartë Gjyqësor, Zhaneta Pira, | Foto : LSA
Analiza KPK Veting

KPK u nda për statusin por u dakordësua për konfirmimin e Zhaneta Pirës

Inspektorja e Këshillit të Lartë Gjyqësor, Zhaneta Pira u konfirmua në detyrë më 14 janar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, pasi ky i fundit nuk pranoi një opinion të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit që kërkoi që mos konsiderohej si subjekt rivlerësimi. Në vendimin e arsyetuar të trupës së KPK të kryesuar nga Pamela […]

Prokurori Ndini Tavani pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA
Analiza KPA Veting

“Analizë e gabuar e fakteve”: Vendimi i KPA për rikthimin e prokurorit Ndini Tavani

Më 4 nëntor 2021, Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi të rrëzojë vendimin e shkarkimit të prokurorit të Tiranës, Ndini Tavani dhe e riktheu atë në detyrë. Sipas vendimit të arsyetuar të Kolegjit, Komisioni kishte vendosur më parë shkarkimin e tij në ‘analizë të gabuar të fakteve dhe legjislacionit’. Sipas vendimit të 11 tetorit 2019 […]