Gjyqtarja Blerta Marku dhe avokatja Irena Reso, gjatë seancës në KPK. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
Analiza KPK Veting

KPK: Gjyqtarja Blerta Marku fshehu një apartament në emër të nënës

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 26 shtator 2022 të shkarkojë nga detyra gjyqtaren e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Gjirokastër, Blerta Marku (Çibuku) pasi konkludoi se ajo kishte fshehur një apartament në emër të nënës, se kishte mungesë të burimeve të ligjshme në vlera të konsiderueshme për të justifikuar pasuritë dhe shpenzimet, si […]

Prokurorja Natasha Prifti pas vendimit të KPK.
Analiza KPA Veting

Argumentet e Kolegjit për shkarkimin e prokurores Natasha Prifti

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi më 4 korrik 2022 të ndryshojë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimion në detyrë të prokurores së Lushnjës, Natasha Prifti (Shallapi) dhe e shkarkoi atë për probleme në kriterin e pasurisë. Vendimi për shkarkimin e Priftit u mor me votat e shumicës së trupit […]

Gjyqtari Pëllumb Zaimi pas vendimit të konfirmimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Veting

Komisioneri Publik ankimon vendimin e gjyqtarit Pëllumb Zaimi

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të premten më 25 nëntor vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Beratit, Pëllumb Zaimi. Bazuar në dokumentacionin e administruar gjatë hetimit administrativ në KPK, Ballhysa vlerëson se Zaimi nuk arrin nivel të besueshëm dhe i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, […]

Gjyqtari Astrit Shema në seancën dëgjimore para KPK. Foto: LSA
Analiza KPA Veting

Astrit Shema nuk i përmbysi dot balancat negative në KPA

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i gjeti të drejta një pjesë të pretendimeve të ish-gjyqtarit të Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Vlorë, Astrit Shema, të ngritura ndaj konkluzioneve të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK që çuan në shkarkimin e tij, megjithatë nuk u gjetën të mjaftueshme për ndryshimin e vendimit në shkallën […]

Gjyqtarja e Tiranës, Armela Hasantari pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
Artikull kryesor Lajme Veting

Gjyqtarja Armela Hasantari konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 25 nëntor vendimin për konfirmimin në detyre të gjyqtares së Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Armela Hasantari. Vendimmarrja nga trupa e KPK e kryesuar nga Genta Tafa Bungo, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Valbona Sanxhaktarin ishte unanime. Gjatë seancës dëgjimore më 23 nëntor, nuk […]

Prokuori Erion Pano, pas vendimit të KPK. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Veting

Prokurori Erion Pano konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 24 nëntor vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit Erion Pano, aktualisht këshilltar ligjor pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Firdes Shuli, me relatore Suela Zhegun dhe anëtare Brunilda Bekteshin. Gjatë seancës […]