Prokurorja Shqiponja Milla (majtas) dhe avokatja Romina Zano pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Prokurorja Shqiponja Milla jep shpjegime për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurorja e Shkodrës, Shqiponja Milla dha shpjegime për konstatimet e Komisionit, që i kërkoi të vërtetonte se nuk gjendej në kushtet e fshehjes së një apartamenti dhe të një automjeti. Milla i cilësoi si “gabime materiale” të noterëve shënimet për një apartament tjetër në kontratën parprake të banesës duke pranuar se nuk i kishte lexuar […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Hysen Ajasllari – Prokuroria e Fierit
KPK Lajme Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Hysen Ajasllari – Prokuroria e Fierit

Prokurori i Prokurorisë së Fierit, Hysen Ajasllari do të përballet të mërkurën më 1 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Roland Ilia dhe Pamela Qirko. Hysen Ajasllari e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1994 dhe punon […]

Prokurori i Tiranës, Adnand Xhelili pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA Lajme Veting

Adnand Xhelili dështoi të përmbyste në KPA një pjesë të konkluzioneve për pasurinë

Prokurori i Tiranës, Adnand Xhelili u shkarkua nga detyra më 12 shkurt të vitit 2020 pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi se subjekti i rivlerësimit kishte kryer deklarime të pasakta në vite dhe në deklaratën “veting”; se kishte mungesë të ardhurash financiare për të justifikuar pasuritë dhe shpenzimet e kryera gjatë periudhës së […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Shqiponja Milla – Prokuroria e Shkodrës
KPK Lajme Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Shqiponja Milla – Prokuroria e Shkodrës

Prokurorja Shqiponja Milla e Prokurorisë së Rrethit Shkodër do të përballet të martën më 28 shkurt me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Olsi Komici, Firdes Shuli dhe Xhensila Pine. Shqiponja Milla përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2009 dhe u emërua […]

Markelian Kuqo në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Komisioni përfundon pa vendim vetingun e Markelian Kuqos

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK ka vendosi fillimin e hetimit administrativ për ish-gjyqtarin e Korçës Markelian Kuqo në dhjetor të vitit 2020, ndërkohë që në atë periudhë është njoftuar nga Këshilli i Lartë Gjyqësor, KLGJ për masën disiplinore të shkarkimit nga detyra dhënë ndaj këtij subjekt rivlerësimi. Ish-gjyqtari Markelian Kuqo u shkarkua më 10 […]

Prokurori Kudusi Shahu pas seancës së dytë dëgjimore me KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK Lajme Veting

Prokurori Kudusi Shahu u gjet nga KPK me balanca negative në vlera të mëdha

Prokurori i Tiranës, Kudusi Shahu arriti që me prapësimet e paraqitura prej tij në seancën e parë dëgjimore më 2 nëntor 2022 në funksion të barrave të provës, të bindte Komisionin e Pavarur të Kualifikimit për çeljen e hetimit administrativ edhe për dy kriteret e tjerë, por sërish ai rezultoi me balanca negative në vlera […]