Analiza dhe Opinione

Si u ndanë ‘fatet’ e Elbana Llurit dhe ish-bashkëshortit Gerd Hoxha në KPA

Gjyqtarja e Apelit Tiranë, Elbana Lluri u shkarkua nga detyra prej Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, KPA më 6 korrik 2022, për mosjustifikimin e ligjshmërisë së burimeve për blerjen e një apartamenti në Vlorë së bashku me ish-bashkëshortin Gerd Hoxha, i cili në të njëjtën ditë ruajti me shumicë votash konfirmimin e tij. Vendimi i […]

Lajme

Gjyqtarja Oltjona Goxha konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të martën më 27 dhjetor 2022 vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Tiranës, Oltjona Goxha. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK-së, e kryesuar nga Olsi Komici, me relatore Xhensila Pine dhe anëtare Firdes Shulin. Gjatë seancës dëgjimore më 23 dhjetor, Goxha dha […]

Lajme

Gjyqtarja Oltjona Goxha përballet me vetingun

Gjyqtarja e Gjykatës së Tiranës, Oltjona Goxha u përball të premten më 23 dhjetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime të pëmbledhura për burimet e pjesës takuese të një automjeti të dhuruar nga prindërit përpara fillimit të detyrës, pasuri për të cilën KPK i kishte kaluar barrë prove […]

Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Oltjona Goxha– Gjykata e Tiranës

Gjyqtarja e Gjykatës së Tiranës, Oltjona Goxha do të përballet të premten më 23 dhjetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Firdes Shuli, Olsi Komici dhe Xhensila Pine. Oltjona Goxha u diplomua në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2016 dhe prej asaj kohe […]

Lajme

KPK konfirmon në detyrë gjyqtarin Alfred Konomi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 22 dhjetor 2022 vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Fierit, Alfred Konomi. Vendimi për konfirmimin e Konomit u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Roland Ilia, me relatore Pamela Qirkon dhe anëtare Brunilda Bekteshin. Gjatë seancës dëgjimore të […]

Lajme

Elion Mustafaj konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 22 dhjetor 2022 vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Lushnjës, Elion Mustafaj. Vendimi për konfirmimin e Mustafajt u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar Valbona Sanxhaktari, me relatore Firdes Shulin dhe anëtar Olsi Komicin. Gjatë seancës dëgjimore më 20 […]