Komisioneri Publik Lajme

Komisioneri Publik: Dorëheqja e Llallës nuk është “formalisht e ligjshme”

Kolegji i Apelimit dëgjoi pretendimet e palëve në seancën e dytë të procesit kundër pushimit prej KPK-së të vetingut ndaj ish-Prokurorit të Përgjithshëm. Komisioneri Publik pretendoi gjatë seancës se Llalla ka ende status të magjistrit, ndërsa avokati tha se dorëheqja ishte shprehje vullneti dhe s’mund të mohohej.

Analiza dhe Opinione Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Testi i pasurisë rrëzon 56% të korpusit të prokurorëve në Shqipëri

Një studim i BIRN mbi deklaratat e pasurisë së 333 prokurorëve të të gjitha shkallëve në Shqipëri zbulon se zyrtarët e akuzës nuk justifikojnë rreth 1.3 miliardë lekë në total, ndërkohë që mbajnë jashtë sistemit bankar rreth 16 për qind të aseteve në kursime dhe dhurata cash.