Prokurori Valentin Preçi pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA.
KP Lajme Veting

ONM kërkon ankimin e konfirmimit të prokurorit Valentin Preçi

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit i kërkon Komisionerit Publik të ankimojnë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të prokurorit Valentin Preçi. ONM vë në dukje disa probleme nga hetimi administrativ i pasurive të Preçit, si përfshirjen si burim financiar të vjehrrit vetëm gjatë hetimit të KPK-së, mungesën e provave sa i […]

Prokurorja Antoneta Sevdari në KPA | Foto: LSA
KPA Lajme Veting

‘Po trajtohem si statistikë’; KPA tërhiqet për vendim ndaj Antoneta Sevdarit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të martën konkluzionet përfundimtare për ankimin e prokurores Antoneta Sevdari, ndaj vendimit të KPA-së për shkarkimin e saj. Debati u zhvillua kryesisht mbi këmbënguljen e Komisioneres Publike, Irena Nino për të kërkuar shkarkimin mbi të njëjtat shkaqe që u vlerësuan nga Gjykata Evropiane e Të Drejtave të Njeriut si […]

Prokurori Erjon Shqarri pas shpalljes së vendimit. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë prokurorin Erjon Shqarri

Prokurori i Vlorës Erjon Shqari pati një seancë të lehtë dëgjimore të martën dhe u konfirmua në detyrë branda ditës nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit. Hetimi i KPK për Shqarrin, sidomos sa i përket kritereve të pasurisë dhe figurës ishin përsëritje e hetimeve dhe qëndrimeve të mbajtura gjatë rivlerësimit të bashkëshortes së tij prokurores […]

Ndihmësja ligjore e PP, Klerona Meçi | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon me shumicë ndihmësen ligjore Klerona Meçi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të martëm konfirmimin në detyrë të ndihmëses ligjore pranë Prokurorisë së Përgjithshme Klerona Meçi. Meçi u përball në KPK me dy seanca dëgjimore kryesisht lidhur me probleme të gjetura në kriterin e pasurisë dhe figurës. Megjithatë KPK ka arsyetuar se dyshimet mbi mungesën e burimeve të ligjshme të babait […]

Avokati Julian Mërtiri dhe prokurori Erion Pano pas seancës në KPA| Foto:BIRN
KPA Lajme Veting

Komisioneri Publik i qëndron kërkesës për shkarkimin e prokurorit Erion Pano

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të enjten bisedimet përfundimtare në çështjen që i përket ankimit të Komisionerit Publik ndaj prokurorit Erion Pano. Gjatë seancës së shkurtër Komisionerja Publike Irena Nino, vuri në dukje se i qëndronte ankimit të bërë më herët dhe kërkoi nga KPA të ndryshonte vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit […]

Prokurori Dritan Gripshi pas vendimit për shkarkimin nga detyra. Foto| BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Dritan Gripshi shkarkohet nga KPK

Prokurori i Beratit, Dritan Gripshi reagoi duke akuzuar KPK-në se nuk kishte marrë parasysh provat, menjëherë pasi trupa e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit njoftoi vendimin për shkarkimin e tij. “Pra ato barrat e provës s’paskan asnjë vlerë”, tha Gripshi, duke ngritur zërin ndërsa tre anëtarët e KPK po tërhiqeshin nga salla e shpalljes së […]