Lajme

KPK konfirmon prokuroren Armida Hamiti

Gjatë seancës dëgjimore prokurorja Armida Hamiti (Moçka) e Prokurorisë së Rrethit Tiranë dha shpjegime më së shumti për burimet e një apartamenti në Vlorë të regjistruar në emër të saj, pasuri për të cilën pretendoi se e kishte në bashkëpronësi me anëtarët e familjes së origjinës dhe se ishte blerë me të ardhurat e siguruara […]

Lajme

Shkarkohet pas 6 seancave në KPK gjyqtari Andri Ymeri

Gjyqtari Andri Ymeri u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit të mërkurën pas 6 seancave të filluara që prej majit të këtij viti dhe të shtyra pas një sërë kërkesash për përjashtim trupe dhe anëtarësh nga Ymeri dhe avokatët e tij. Gjatë shqyrtimit në seanca dëgjimore Komisioni i kaloi gjyqtarit barrë prove për dyshimet […]

Lajme

Gjyqtarja Olkeda Liçe i nënshtrohet procesit të vetingut

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit zhvilloi të premten seancën dëgjimore me gjyqtaren e Gjykatës së Fierit Olkeda Liçe. Trupa që hetoi çështjen e kryesuar nga Etleda Çiftja, me anëtare Suela Zhegun dhe relatore Alma Faskaj, vuri në dukje se Liçes i ishte kaluar barrë prove sa i përket pasaktësisë në deklarimin e një depozite në […]

Lajme

KPK konfirmon gjyqtarin Sokol Pasho

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të premten vendimin për konfirmim në detyrë për gjykatësin Sokol Pasho  të Gjykatës së Tiranës. Procesi i tij i vetingut u krye nga trupa e përbërë nga Lulzim Hamitaj kryesues, Valbona Sanxhaktari anëtare dhe Genta Tafa Bungo, relatore. Në seancën dëgjinore të zhvilluar të enjten  u vu në dukje […]

Lajme

Gjyqtari Sokol Pasho përballet me vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit zhvilloi të enjten seancën dëgjimore me gjykatësin Sokol Pasho  të Gjykatës së Tiranës. Procesi i tij i vetingut u krye nga trupa e përbërë nga Lulzim Hamitaj kryesues, Valbona Sanxhaktari anëtare dhe Genta Tafa Bungo, relatore. Në seancë u vu në dukje se gjyqtarit i ishte kaluar barrë prove në […]

Lajme

Kërkesat për përjashtimin e komisionereve, shtyhet për të tretën herë seanca për Andri Ymerin

Seanca dëgjimore për gjyqtarin e Shkodrës, Andri Ymeri u shty për të tretën herë të premten më 9 dhjetor, pas kërkesave të tij për përjashtimin e dy prej anëtarëve të trupës së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK. Ngjashëm, bazuar në kërkesat për përjashtimin e dy anëtarëve të trupës së mëparshme, u shty edhe seanca […]