Gjyqtari Erarbër Madhi (majtas) dhe avokati Julian Mërtiri pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme Veting

ONM rekomandon ankimin e konfirmimit të gjyqtarit Erarbër Madhi

Vëzhguesit ndërkombëtarë në një rekomandim për Komisionerin Publik ngrenë dyshime se pasuria e deklaruar si e trashëguar nga nëna e gjyqtarit Erarbër Madhi, një apartament dhe një sasi parash në bono thesari, mund të jenë pasuri e fshehur e gjyqtarit. Rekomandimi që u bë publik të enjten nga zyra e Komisionerit vë në dukje se […]

Gjyqtari Kastriot Gramshi pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

Kolegji shkarkon nga detyra gjyqtarin Kastriot Gramshi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të enjten vendimin për çështjen ndaj gjyqtarit Kastriot Gramshi. Trupa e KPA e kryesuar nga Albana Shtylla, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtare Ina Rama, Sokol Çomo dhe Mimoza Tasi, njoftoi se pas shqyrtimit të pretendimeve të ngritura në ankimin e Komisionerit Publik, i gjeti këto të drejta ndërsa […]

Prokurorja Mariola Mërtiri pas seancës në KPK. Foto:BIRN
KP Lajme Veting

Komisioneri Publik kërkon në Kolegj shkarkimin e prokurores Mariola Mërtirit

Komisionerja Publike Irena Nino bëri ankim ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, për konfirmimin në detyrë të prokurores së Tiranës  Mariola Mërtiri. Nino thotë se hetimi i Komisionit dhe vlerësimi i fakteve të bëra nga KPK  kishte mangësi dhe i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit të vendosë shkarkimin e prokurores për […]

Prokurorja Mariola Mërtiri pas seancës në KPK. Foto:BIRN
KP Lajme Veting

ONM kërkon hetim të thelluar për lidhjet e Mariola Mërtirit me të akuzuarit e inceneratorëve

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit i rekomandoi Komisionerit Publik të enjten që të apelonte vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmin në detyrë të prokurores Mariola Mërtiri. Në rekomandimin me 24 faqe, vëzhguesit ndërkombëtarë vënë në dukje se përfundimet e arritura nga shumica në KPK në konfirmimin e Mërtirit ishin të paplota. “Ankimi do […]

Gjyqtarja Selvie Gjoçaj pas vendimit të KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë gjyqtaren Selvie Gjoçaj

Komisioni i pavarur i Kualifikimit njoftoi të mërkurën vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares Selvie Gjoçaj e Gjykatës Administrative të Tiranës. Në një seancë dëgjimore të zhvilluar vetëm një ditë më parë, të martën më 14 shkurt, Gjoçaj dha shpjegime në mënyrë të përmbledhur për një gjendje cash të krijuar para fillimit të detyrës […]

Gjyqtarja Arta Llazari (majtas) dhe avokatja e saj pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

KPK konfirmon dhe dërgon për inspektim gjyqtaren Arta Llazari

Gjyqtarja Arta Llazari e Gjykatës së Shkodrës u konfirmua të hënën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, ndërsa dy çështje të gjykuara prej saj u dërguan për procedim disiplinorë pranë Inspektorit të Lartë të Drejtësisë. Trupa që vendosi për LLazarin ishte e kryesuar nga Pamela Qirko, me relatore Brunilda Bekteshin dhe anëtar Roland Ilian. Në […]