Ndihmësja ligjore, Enida Lamçe pas konfirmimit ne detyre. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK konfirmon në detyrë këshilltaret ligjore

Këshilltarja ligjore pranë Gjykatës Administrative të Apelit, Aida Mërtiri dhe ndihmësja ligjore e Gjykatës së Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm, Enida Lamçe u konfirmuan në detyrë të premten më 11 maj, pasi në seancat dëgjimore të zhvilluara në të njëjtën ditë për secilën, nuk u konstatuan probleme në asnjë prej tre kritereve të rivlerësimit, atë […]

Alma Hicka në KPK | Foto : LSA
Analiza KPA

Dy qëndrimet e Kolegjit për vlerësimin e gjyqtares Alma Hicka

Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që shqyrtoi ankimin e ish-Avokates së Shtetit dhe gjyqtares së Tiranës, Alma Hicka doli me dy konkluzione në vetingun e këtij subjekti rivlerësimi. Shumica e përbërë nga kryesuesja Ina Rama, relatorja Natasha Mulaj dhe anëtarët Sokol Çomo dhe Albana Shtylla përmbysën vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të […]

Seanca ndaj ish-prokurorit Besnik Cengu në KPA
Analiza KPA Veting

Mungesa e burimeve financiare të Tomorr Kullollit për pasurinë u konfirmua dhe në KPA

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e ka gjetur të të drejtë shkarkimin e gjyqtarit të Elbasanit, Tomorr Kullolli për mosjustifikimin e krijimit të pasurive me burime financiare të ligjshme. Po ashtu, KPA ka gjetur të pabazuar dhe kërkimin e subjektit për kalimin e çështjes në seancë gjyqësore publike, si dhe nuk janë evidentuar shkelje […]

Anëtarët e KPA, Mimoza Tasi, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Sokol Çomo dhe Rezarta Schuetz. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e gjyqtarit Bari Shyti

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të mërkurën më 29 maj vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit të gjyqtarit të Gjykatës së Apelit Administrativ, Bari Shyti. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Ina Rama, me relatore Albana Shtyllën dhe anëtarë Natasha Mulaj, Rezarta Schuetz e […]

Prokurorja Rita Gjati (majtas)  dhe avokatja Evrikli Kolovani duke dalë nga KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Veting

Prokurorja Rita Gjati kundërshton vendimin e KPK për shkarkimin e saj

Prokuroria e Kukësit, Rita Gjati e shkarkuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK më 19 mars 2021 për probleme në të tre kriteret e rivlerësimit, paraqiti të hënën më 27 maj në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA, shkaqet e ankimit të saj kundër largimit nga detyra. Ajo pretendoi shkelje të rënda procedurale në […]

Kryetari i KPK-së, Roland Ilia dhe ish-kryetarja Pamela Qirko gjatë dorëzimit të detyrës. Foto kortezi nga KPK.
Artikull kryesor ! KPK Lajme

Gjykata e Lartë i cilësoi hipotetike pretendimet e KPK për pasojat që do të sillte transparenca për sponsorin privat

Kolegji Administrativ i Gjykatës së Lartë i ka cilësuar si hipotetike parashtrimet e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për ardhjen e pasojave të rënda e të pariparueshme nga ekzekutimi i vendimit të formës së prerë të Gjykatës së Apelit Administrativ, që e detyron të publikojë emrin e sponsorit të një aktiviteti në resortin luksoz […]