Skeda e pasurisë së deklaruar – Kaliona Nushi – Gjykata Kushtetuese
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Kaliona Nushi – Gjykata Kushtetuese

Ndihmësja ligjore e Gjykatës Kushtetuese, Kaliona Nushi u përball të enjten më 16 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut u krye nga trupa e përbërë nga Xhensila Pine, Genta Tafa Bungo dhe Roland Ilia. Kaliona Nushi është diplomuar për Shkenca Juridike në Bukuresht të Rumanisë në vitin 2000 si […]

Gjyqtari Gentian Hamiti pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

Konfirmimi i gjyqtarit Gentian Hamiti ankimohet në Kolegj

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të premten më 24 maj vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Gjykatës Administrative të Tiranës, Gentian Hamiti. Megjithëse Komisioni ngriti dyshime për një investim të kryer mbi truallin e zotëruar dikur prej subjektit në Delvinë, u bind nga shpjegimet e tij […]

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla duke folur gjatë një seance të komisionit parlamentar per Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe te Drejtat e Njeriut | Foto: LSA
Artikull kryesor ! Lajme

Alfred Balla sfidon vendimin e Kolegjit për përfundimin e mandatit të tij

Me dhjetra gjyqtarë dhe prokurorë janë larguar ndër vite nga detyra me vendim të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, por kreu i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla duket se ka vendosur në mënyrë të paprecedentë që ta sfidojë vendimarrjen e shkallës së dytë të vetingut. Pasi nënkryetari i KLP-së, Tartar Bazaj thirri një […]

. Trupa e KPK me kryesuese Genta Tafa ( Bungo), anëtare Suela Zhegu dhe relator Roland Ilia në seancën ndaj Mimoza Margjekës. Foto: BIRN
KPK Lajme Veting

KPK ndëpret vetingun për ndihmësen ligjore Alma Tafani

Në momentin e hyrjes në fuqi të legjislacionit për vetingun e magjistratëve, Alma Tafani ushtronte detyrën si ndihmëse ligjore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, duke qenë pjesë e subjekteve të rivlerësimit kalimtafr për shkak të statusit të saj ex officio. Në qershor të vitit 2021 është shortuar trupa që do të kryente rivlerësimin e këtij subjekti, […]

Prokurori Erjon Shqarri pas shpalljes së vendimit. Foto: Vladimir Karaj.
KP Lajme

Vendimi i KPK për prokurorin Erjon Shqarri ankimohet në Kolegj

Institucioni i Komisionerëve Publikë njoftoi të enjten më 23 maj ushtrimin e ankimit ndaj vendimarrjes së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Vlorës, Erjon Shqarri. Duke u bazuar në rekomandimin e vëzhguesve të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM, që arsyetuan se Shqari nuk arrinte të kuptonte veçoritë e […]