Prokurori i Fierit Dorian Tafilaj dhe djali i tij Eldi Tafilaj pas seancës dëgjimore në KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon prokurorin Dorian Tafilaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të enjten vendimin e shkarkimit të prokurorit të Fierit Dorian Tafilaj. Tafilaj u përball më 27 dhjetor me barrë prove për pamundësitë financiare të konstatuara në vite. Tafilaj kundërshtoi gjetjet duke këmbëngulur se kishte vërtetuar se i mbulon pasuritë dhe shpenzimet me burime të ligjshme. Tafilaj u paraqit në […]

Prokurori i Fierit Dorian Tafilaj dhe djali i tij Eldi Tafilaj pas seancës dëgjimore në KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Dorian Tafilaj kundërshton analizën financiare të Komisionit

Prokurori i Fierit, Dorian Tafilaj u përball të mërkurën me 27 dhjetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti për pamundësitë financiare të konstatuara në vite, duke këmbëngulur se kishte vërtetuar se i mbulon pasuritë dhe shpenzimet me burime të ligjshme. Tafilaj u paraqit në seancë […]

Trupa e KPK gjatë shqyrtimit të kërkesës së ish-gjyqtarit Besnik Maho. Foto: Vladimir  Karaj.
KP Lajme

Komisioneri ankimon mbylljen pa vendim të vetingut për Besnik Mahon

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të mërkurën më 27 dhjetor vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, për përfundimin e procesit të rivlerësimit për ish-gjyqtarin e Pogradecit, Besnik Maho, pa një vendim përfundimtar. Sipas Ballhysës, vendimi i shumicës së trupës së Komisionit nuk gjen mbështetje në faktet dhe parashikimet ligjore të procesit të vetingut të […]