Gjyqtarja e Apelit të Tiranës, Valdete Hoxha pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Veting

KPA lë në fuqi vendimin e konfirmimit të gjyqtares Valdete Hoxha

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të premten lënien në fuqi të vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Gjykatës së Apelit të Tiranës Valdete Hoxha. Kryesuesja e trupës, gjyqtarja Albana Shtylla, lexoi se pas hetimit në Kolegj shumica kishte rënë dakord se shkaqet e ankimit të Komisionerit […]

Kryetarja e KPK, Pamela Qirko gjatë një aktiviteti. Foto: Komisioni i Pavarur i Kualifikimit.
Artikull kryesor ! KPK

Gjykata i del në krah KPK: Mbajtja sekret e sponsorit privat është ‘interes publik’

Gjykata Administrative e Tiranës i ka dhënë të drejtë Komisionit të Pavarur të Kualifikimit që të mbajë të fshehtë emrin e sponsorit privat që pagoi shpenzimet e akomodimit të komisionerëve dhe një pjese të stafit në ambientet e resortit luksoz “Marina Bay” në Vlorë, gjatë një aktiviteti të zhvilluar në shtator të vitit të kaluar. […]

Gjyqtari Dritan Banushi pas seancës në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Vladimir Karaj.
Analiza KPA

KPA: Dritan Banushi nuk provoi kursimet dhe dhurimet

Ish-kryetari i Gjykatës së Apelit Gjirokastër, Dritan Banushi u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit më 28 janar 2020, por institucioni i Komisionerëve Publikë e ankimoi si të pabazuar duke çmuar se subjekti i rivlerësimit nuk ka arritur të kundërshtojë barrën e provës për pasurinë. Ish-Komisionieri Darjel Sina kërkoi shkarkimin e Banushit […]

Gjyqtarja Ariana Caco dhe përfaqësuesi ligjor i saj pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Kërkesat paraprake shtyjnë seancën e gjyqtares Ariana Caco

Seanca dëgjimore në funksion të vetingut të gjyqtares së Tiranës, Ariana Caco, dështoi të zhvillohej të mërkurën më 28 shtator, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi ta shtyjë për t’i dhënë kohë shqyrtimit të tre kërkesave të paraqitura nga subjekti i rivlerësimit nëpërmjet përfaqësuesit të saj ligjor, njëkohësisht bashkëshortit Artur Gunbardhi. Pasi kryesuesja […]

Gjyqtarja Shefkie Demiraj gjatë shpalljes së vendimit nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK

Gjyqtarja Shefkie Demiraj shkarkohet nga detyra

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën vendimin për shkarkimin nga detyra të gjyqtares së Tiranës, Shefkie Mataj(Demiraj). Gjatë seancës dëgjimore të zhvilluar të hënën më 26 shtator, KPK konstatoi pamundësi të Demirajt për të vërtetuar me dokumentacion ligjor një pjesë të burimeve të një banese trekatëshe + papafingo, si dhe vlerëson se […]