Prokurori i Lezhës, Simon Pashuku pas vendimit të shkarkimit në KPK. Foto: Malton Dibra/LSA
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e prokurorit Simon Pashuku

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të premten lënien në fuqi të vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Lezhës, Simon Pashuku duke e larguar përfundimisht këtë subjekt rivlerësimi nga sistemi i drejtësisë. Prokurori Pashuku u shkarkua nga detyra më 22 nëntor të vitit 2019, pasi […]

Prokurori Arian Ndoja pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA
KPK Lajme Veting

Arian Ndoja përballet me akuza për kontakte me krimin dhe konflikt interesi

Atentati i nëntorit të vitit 2019, ku u plagos prokurori Arian Ndoja dhe mbeti i vrarë Andi Maloku u vendos tërthorazi në qendër të debatit që u zhvillua të premten në seancën dëgjimore të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Prokurori i Durrësit, Ndoja e përmendi disa herë atentatin për të treguar herë moskokëçarje për rezultatin […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Arian Ndoja – Prokuroria e Durrësit
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Arian Ndoja – Prokuroria e Durrësit

Prokurori Arian Ndoja i Prokurorisë së Durrësit po përballet të premten më 29 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Olsi Komici, Xhensila Pine dhe Firdes Shuli. Arian Ndoja përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2002 dhe punoi fillimisht si prokuror […]

Rilinda Selimi në KPA | Foto : BIRN/ Vladimir Karaj
KPA Lajme Veting

Paqartësi në kërkimet e Komisionerit, KPA shtyn procesin për Rilinda Selimin

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të enjten shtyrje të seancës gjyqësore ndaj gjyqtares së Gjykatës Administrative të Apelit Rilinda Selimi, për t’i dhënë kohë Komisionerit Publik të paraqesë me shkrim sqarime mbi kërkimet e tij në proces. Kërkesa u bë pasi trupa dëgjoi parashtrimet e Komisionerit Publik, Dariel Sina dhe relatorja Rezarta Schuetz i […]

Trupa e KPK-së gjatë një seance dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Dështon për herë të tretë seanca dëgjimore për Elveta Murrën

Seanca për prokuroren e Elbasanit, Elveta Murra dështoi të zhvillohej për herë të tretë të enjten, pasi subjekti i rivlerësimit dhe avokati i saj pretenduan pamundësinë për të marrë pjesë për shkaqe shëndetësore. Kryesuesja e trupës së KPK, Etleda Çiftja sqaroi të enjten se Komisioni ishte vendosur në dijeni nga subjekti i rivlerësimit me anë […]

Gjyqtarja Matilda Shalla pas shpalljes së vendimit nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon nga detyra gjyqtaren Matilda Shalla

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten vendimin për shkarkimin nga detyra të gjyqtares së Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Fier, Matilda Shalla. Procesi i rivlerësimit për gjyqtaren Shalla u krye nga trupa e KPK e kryesuar nga Etleda Çiftja me relatore Panela Qirko dhe anëtar Roland Ilia. Gjatë seancës dëgjimore më 26 prill, […]