Prokurorja Rita Gjati (majtas)  dhe avokatja Evrikli Kolovani duke dalë nga KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Veting

Prokurorja Rita Gjati kundërshton vendimin e KPK për shkarkimin e saj

Prokuroria e Kukësit, Rita Gjati e shkarkuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK më 19 mars 2021 për probleme në të tre kriteret e rivlerësimit, paraqiti të hënën më 27 maj në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA, shkaqet e ankimit të saj kundër largimit nga detyra. Ajo pretendoi shkelje të rënda procedurale në […]

Kryetari i KPK-së, Roland Ilia dhe ish-kryetarja Pamela Qirko gjatë dorëzimit të detyrës. Foto kortezi nga KPK.
Artikull kryesor ! KPK Lajme

Gjykata e Lartë i cilësoi hipotetike pretendimet e KPK për pasojat që do të sillte transparenca për sponsorin privat

Kolegji Administrativ i Gjykatës së Lartë i ka cilësuar si hipotetike parashtrimet e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për ardhjen e pasojave të rënda e të pariparueshme nga ekzekutimi i vendimit të formës së prerë të Gjykatës së Apelit Administrativ, që e detyron të publikojë emrin e sponsorit të një aktiviteti në resortin luksoz […]

Gjyqtari Gentian Hamiti pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

Konfirmimi i gjyqtarit Gentian Hamiti ankimohet në Kolegj

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të premten më 24 maj vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Gjykatës Administrative të Tiranës, Gentian Hamiti. Megjithëse Komisioni ngriti dyshime për një investim të kryer mbi truallin e zotëruar dikur prej subjektit në Delvinë, u bind nga shpjegimet e tij […]

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla duke folur gjatë një seance të komisionit parlamentar per Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe te Drejtat e Njeriut | Foto: LSA
Artikull kryesor ! Lajme

Alfred Balla sfidon vendimin e Kolegjit për përfundimin e mandatit të tij

Me dhjetra gjyqtarë dhe prokurorë janë larguar ndër vite nga detyra me vendim të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, por kreu i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla duket se ka vendosur në mënyrë të paprecedentë që ta sfidojë vendimarrjen e shkallës së dytë të vetingut. Pasi nënkryetari i KLP-së, Tartar Bazaj thirri një […]

. Trupa e KPK me kryesuese Genta Tafa ( Bungo), anëtare Suela Zhegu dhe relator Roland Ilia në seancën ndaj Mimoza Margjekës. Foto: BIRN
KPK Lajme Veting

KPK ndëpret vetingun për ndihmësen ligjore Alma Tafani

Në momentin e hyrjes në fuqi të legjislacionit për vetingun e magjistratëve, Alma Tafani ushtronte detyrën si ndihmëse ligjore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, duke qenë pjesë e subjekteve të rivlerësimit kalimtafr për shkak të statusit të saj ex officio. Në qershor të vitit 2021 është shortuar trupa që do të kryente rivlerësimin e këtij subjekti, […]