Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla duke folur gjatë një seance të komisionit parlamentar per Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe te Drejtat e Njeriut | Foto: LSA
KP Lajme

Mbyllja e vetingut për kreun e KLP-së ankimohet në Kolegj

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të premten më 30 qershor vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për përfundimin e vetingut pa një vendim përfundimtar dhe pa sanksion ndaj kreut aktual të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla. Balla iu nënshtrua procesit të rivlerësimit për shkak të ushtrimit të detyrës si ndihmës ligjor […]

Sokol Çomo, anëtar i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit. Foto: Nensi Bogdani/ LSA
Lajme

Sokol Çomo zgjidhet kryetar i KPA-së

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të premten më 30 qershor zgjedhjen si kryetar të ri të këtij institucioni, gjyqtarin Sokol Çomo. Në njoftim shpjegohet se Çomo është zgjedhur në mënyrë unanime pas votimit të fshehtë që është zhvilluar në prani të vëzhguesve ndërkombëtarë të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit. KPA sqaron se Çomo do […]

Trupa e KPK gjatë njoftimit të vendimit për gjyqtarin Petraq Çuri. Foto:Vladimir Karaj.
KPK Lajme Veting

KPK: Gjyqtari Petraq Çuri cënoi besimin e publikut tek drejtësia

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 12 maj 2023 të shkarkojë nga detyra gjyqtarin e Gjykatës së Durrësit, Petraq Çuri, pasi konkludoi se ai kishte kryer deklaruar deklarim të paplotë e të pamjaftueshëm për pasurinë, si dhe se kishte cënuar besimin e publikut tek drejtësia me qëndrimin e tij gjatë hetimit administrativ. Qëndrimi […]

Prokurori Bledar Bejko pas seancës së konkluzioneve në Kolegj. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA shkarkon nga detyra prokurorin Bledar Bejko

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të hënën më 26 qershor vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Durrësit, Bledar Bejko. Kryesuesja e trupës, Albana Shtylla lexoi në mënyrë të përmbledhur, konkluzionet e arritura nga shumica e Kolegjit që vendosi ndryshimin e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për Bejkon dhe […]

Prokurori Sokol Nishani pas seancës dëgjimore në KPK.
Analiza KPK

Argumentet e KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit Sokol Nishani

Prokurori i Durrësit, Sokol Nishani u konfirmua në detyrë më 19 prill 2023 bazuar në parimin e objektivitetit dhe proporcionalitetit, pasi KPK reduktoi bilancet negative bazuar në provat e administruara dhe shpjegimet e subjektit. Sipas vendimit të arsyetuar, KPK ndryshoi gjithashtu një qëndrim të mëparshëm mbi shitjen e automjeteve më shtrenjtë sesa ishin blerë, duke […]

Prokurori Armand Gurakuqi pas vendimit të shkarkimit.
Analiza KPK

KPK: Prokurori Armand Gurakuqi u shkarkua për deklarim të pamjaftueshëm

Prokurori i Tiranës, Armand Gurakuqi u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit më 28 prill 2023, pasi u konkludua se kishte kryer deklarime të pamjaftueshme për pasurinë, si dhe se nuk ka pasur burime financiare të ligjshme për krijimin e tyre. Po ashtu, në vlerësimin e përgjithshëm u çmua se marrdhëniet juridiko-financiare […]