Prokurori Genci Mane në KPK | Foto: Edmond Hoxhaj/ BIRN
KP Veting

Komisionerja Publike ankimon si të pabazuar konfirmimin e prokurorit Genci Mane

Drejtuesi i Prokurorisë së Fierit, Genci Mane u konfirmua në detyrë më 13 dhjetor 2022, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi se ai justifikonte plotësisht me burime të ligjshme krijimin e pasurive dhe kryerjen e shpenzimeve; se ka arritur nivel të besueshëm në kontrollin e figurës dhe nivel kualifikues për profesionalizmin. Vendimi për […]

Gjyqtarja Anita Mici pas seancës dëgjimore në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Veting

Anita Mici përballet sërish në KPA me vendimin e lirimit të Lulzim Berishës

Gjyqtarja e Apelit Durrës, Anita Mici u përball të martën më 31 janar 2023 me shkaqet e ngritura nga Komisioneri kundër vendimarrjes së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, për konfirmimin e saj. Përgjatë një seance publike pesë orëshe bashkë me ndërprerjet, Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh me pretendimet ku bazohet Komisioneri […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Altin Shkurti– Gjykata e Tiranës
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Altin Shkurti– Gjykata e Tiranës

Gjyqtari Altin Shkurti i Gjykatës së Rrethit Tiranë do të përballet të mërkurën më 1 shkurt me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Etleda Çiftja, Alma Faskaj dhe Suela Zhegu. Altin Shkurti i përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2000 dhe punon […]

Prokurorja Suela Beluli pas seancës dëgjimore, Foto:Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Suela Beluli kundërshton dyshimet e Komisionit për kontakt të papërshtatshëm

Prokurorja Suela Beluli e Prokurorisë së Fierit u përball të hënën më 30 janar me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti për barrën e provës në kriterin e pastërtisë së figurës lidhur me dyshimet e ngritura për kontakte të papërshtatshme me një person të dënuar për […]

Gjyqtarja Antonela Prendi pas vendimit të konfirmimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

KPK konfirmon në detyrë gjyqtaren Antonela Prendi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 27 janar vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Tiranës, Antonela Prendi. Gjatë seancës dëgjimore më 26 janar, Prendi dha shpjegime për balancat negative të një apartamenti e një depozite, si dhe për gjetjet për një autoveturë, për të cilat pretendoi se kishte provuar […]