Gjyqtarja Flutura Hoxha | Foto : Edmond Hoxhaj
Analiza KPK Veting

KPK: Flutura Hoxha fshehu një apartament pasi nuk justifikonte burimet

Gjyqtarja e Pukës Flutura Hoxha u shkarkua nga detyra më 25 shkurt, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi se nuk provoi dot burimet e ligjshme të pasurive dhe se për këtë arsye kishte fshehur blerjen e një apartamenti në Tiranë në emër të babait. Ndërkohë ajo e vlerësua pozitivisht për pastërtinë e figurës […]

Seanca e prokurorit Bilbil Mete ne KPA
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e gjyqtarit Sulejman Kurti

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi mbrëmjen e të martës më 29 mars vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të ish-kryetarit të Gjykatës së Elbasanit, Sulejman Kurti. Në njoftim thuhet se trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Sokol Çomo, me relatore Albana Shtyllën dhe anëtarë Ina Ramën, Mimoza Tasin e […]

Fatri Islamaj pas seancës në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

KPA rihap shqyrtimin gjyqësor për Fatri Islamajn, bazuar në një mendim të ONM

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të enjten më 31 mars se kishte vendosur rihapjen e shqyrtimit gjyqësor lidhur me ankimin e gjyqtarit të Apelit të Tiranës Fatri Islamaj, kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK që e shkarkoi nga detyra më 10 dhjetor 2019. Në seancën e të enjtes kur pritej […]

Elizabeta Imeraj duke hyrë në KPA | Foto nga BIRN?Nensi Bogdani
KPA Lajme Veting

Elizabeta Imeraj mbrohet në KPA me avokat nga Strasburgu, pa pagesë

Drejtuesja e Prokurorisë së Tiranës Elizabeta Imeraj u paraqit të mërkurën në seancën publike të caktuar për shqyrtimin e ankimit të Komisionerit Publik kundër konfirmimit të saj, së bashku me një përfaqësues ligjor të huaj, avokatin e Dhomës së Avokatisë së Strasburgut, Gregory Thuan Dit Dieudonne. Imeraj i kundërshtoi të gjitha shkaqet e ngritura në ankim […]

Seanca dëgjore për gjyqtarin Tritan Hamitaj në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit në Tiranë më 14 shtator 2020. Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Aurel Arapi jep shpjegime për pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit duket se hodhi poshtë disa fakte të raportuara nga Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të klasifikuar mbi subjektin e rivlerësimit Aurel Arapi, gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Kurbin, ndërsa ky i fundit dha shpjegime edhe për disa vendime mbi të cilat ishin ngritur pikëpyetje. Arapi iu nënshtrua procesit të […]

Shpallja e vendimit për gjyqtarin Taulant Banushi. Foto: BIRN
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Taulant Banushi konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shpalli të mërkurën konfirmimin në detyrë të gjyqtarut të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Fier Taulant Banushi në përfundim të hetimit administrativ mbi pasurinë, pastërtinë e figurës dhe aftësive profesionale. Trupa gjykuese për këtë subjekt përbëhej nga komisionerët Roland Ilia, Etleda Çiftja dhe Pamela Qirko. Në cilësinë e vëzhguesit ndërkombëtar ishte […]