Kaliona Nushi, pas vendimit të KPK. Foto| BIRN
KPK Lajme Veting

Kaliona Nushi, ndihmëse në Gjykatën Kushtetuese u konfirmua nga KPK

Kaliona Nushi, me detyrë ndihmëse ligjore pranë Gjykatës Kushtetuese, u konfirmua në detyrë të enjten nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pas një seance dëgjimore që zgjati vetëm 15 minuta. Trupa e KPK, e kryesuar nga Xhensila Pine, me relatorë Roland Ilia dhe anëtare Genta Tafa Bungo, e njoftoi vendimin e konfirmimit po të enjten […]

Prokurori Dritan Gripshi pas vendimit për shkarkimin nga detyra. Foto| BIRN
Analiza KPK Veting

KPK e shkarkoi prokurorin Dritan Gripshi për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë

Prokurori i Beratit, Dritan Gripshi u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK më datë 27 mars, pasi Komisioni konkludoi se ai kishte kryer deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë. Ndërkohë, ai arriti nivel të besueshëm për pastërtinë e figurës dhe u vlerësua i aftë profesionalisht. Vendimi për shkarkimin e Gripshit u mor […]

Prokurori Erjon Shqarri pas shpalljes së vendimit. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Lajme Veting

Diskriminimi gjinor, ONM rekomandon pezullimin dhe riedukimin e prokurorit Erjon Shqarri

Vëzhguesit e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit i kërkuan Komisionerit Publik të apelojë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të prokurorit Erjon Shqarri. Rekomandimi që u publikua të mërkurën nga Komisioneri Publik, është fokusuar te problemet e gjetura në hetimin e një rasti përndjekjeje në vitin 2016. Rasti kishte të bënte […]

Prokurori Dritan Nushi | Foto: Edmond Hoxhaj
Analiza KPK Veting

KPK u nda në vlerësimin e pasurisë së prokurorit Dritan Nushi

Prokurori i Tiranës, Dritan Nushi u konfirmua në detyrë më 31 janar, pasi shumica e trupës së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK konkludoi se ai kishte arritur nivel të besueshëm për pasurinë e figurën dhe nivel kualifikues për profesionalizmin. Dy komisionerët në shumicë, kryesuesja Firdes Shuli dhe relatori Olsi Komici shprehen se konkluduan për […]

Prokurori Valentin Preçi pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme Veting

Komisioneri Publik kërkon shkarkimin e prokurorit Valentin Preçi

Komisioneri Publik Florian Ballhysa ankimoi të premten vendimin e Komsionit të Pavarur të Kualifikimit, për të konfirmuar në detyrë prokurorin Valentin Preçi. Komisioneri i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që të ndryshojë vendimin e KPK-së dhe të vendosë për shkarkimin e Preçit, që sipas ankimit është gjetur me probleme në të tre kriteret e […]