Prokurori Erion Çelaj pas seancës së shpalljes së vendimit. Foto:BIRN
Analiza Korrupsioni KPK Vendi

Prokurori Erjon Çelaj u shkarkua për shtëpinë e ‘dhuruar’ nga vjehrri dhe cenim të besimit

Sipas vendimit të arsyetuar të KPK-së, prokurori i Vlorës, Erion Çelaj nuk provoi dot burimin e ligjshëm të një apartamenti që pretendoi se ia kishte dhuruar vjehrri, ndërkohë që një udhëtim me një person me precedentë penalë u cilësua si ‘cenim i besimit të publikut te drejtësia”.

Gjyqtari Arben Dosti duke dalë nga KPK | Foto : Edmond Hoxhaj
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme Vendi

KPK: Gjyqtari Arben Dosti ‘nuk provon’ 36.4 milionë lekë të ardhura

Komisioni i Pavarur i Kuafikimit i ka kaluar barrën e provës gjyqtarit Arben Dosti të provojë 36.4 milionë lekë të ardhura të padokumentuara, për të cilat subjekti pretendon se i ka kursyer nga emigracioni në Greqi, nga bashkëpunimi me një shoqëri tregtare, si dhe nga shitja e një lokali në pronësi të nënës. 

Drejtuesja e Prokurorisë së Fierit, Violeta Shkurta pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Korrupsioni KPK Lajme Vendi

Prokurorja Violeta Shkurta jep shpjegime në KPK për balancat negative për pasurinë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstatoi pamundësi financiare në vlera të mëdha për krijimin e pasurive nga prokurorja e Fierit, Violeta Shkurta, si dhe e vlerësoi të padrejtë përfitimin e një kredie të butë, ndërkohë që zotëronte dy apartamente. Shkurta tha se pasurinë e kishte krijuar me burime të ligjshme dhe kërkoi çeljen e hetimit […]