Rivlerësimi i Elona Alvorës në KPK | Foto LSA
KPK Lajme Veting

Elona Alvora jep shpjegime për përdorimin e një apartamenti dhe profesionalizmin

Relatimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për kriterin e pasurisë dhe të pastërtisë së figurës për prokuroren e Vlorës, Elona Alvora zgjati pak minuta gjatë seancës dëgjimore të martën më 31 maj, ndërsa u evidentuan dhjetëra gjetje në kriterin profesional për të cilat subjekti u pyet dhe dha shpjegime për rreth tre orë. […]

Gjyqtarja Irena Gjoka dhe përfaqësuesja e saj ligjore pas seanës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

Komisionerja Publike i kërkon Kolegjit që të konfirmojë gjyqtaren Irena Gjoka

Komisionerja publike, Irena Nino rrëzoi të martën gjatë konkluzioneve përfundimtare shkaqet e ankimit të paraardhësit të saj, Darjel Sina ndaj konfirmimit në detyrë të kryetares së Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë, Irena Gjoka. Nino u tërhoq edhe nga qëndrimi i saj i mbajtur në seancën e 27 majit, kur kërkoi shkarkimin nga detyra […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Alma Bramo – Prokuroria e Matit
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Alma Bramo – Prokuroria e Matit

Prokurorja Alma Bramo e Prokurorisë së Rrethit Mat do të përballet të martën më 31 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifkimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Olsi Komici, Valbona Sanxhaktari dhe Xhensila Pine. Prej vitit 2000, Alma Bramo ka punuar si oficere e Policisë Gjyqësore në Prokurorinë […]

Prokurorja Flora Reka e shoqëruar nga djali i saj pas seancës dëgjimore me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK Veting

KPK u nda për pasurinë dhe figurën e Flora Rekës

Prokurorja e Durrësit, Flora Reka u konfirmua në detyrë më 25 mars 2022 me shumicën e votave të anëtarëve të trupës së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Sipas vendimit të arsyetuar, shumica vlerësoi se Reka kishte arritur nivel të besueshëm në kriterin e pasurisë dhe të figurës, si dhe nivel të mirë në vlerësimin e […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Elona Alvora – Prokuroria e Vlorës
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Elona Alvora – Prokuroria e Vlorës

Elona Alvora, prokurore pranë Prokurorisë së Rrethit Vlorë do të përballet të martën më 31 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifkimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Pamela Qirko, Xhensila Pine dhe Suela Zhegu. Elona Alvora përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2009 dhe pas një […]