Lajme

Hysni Mulaj përmbys balancën negative pas riçeljes së hetimit

Riçelja e hetimit administrativ në rivlerësimin e prokurorit të Tiranës, Hysni Mulaj ka sjellë ndryshim të analizës financiare për pjesën më të madhe të burimeve që kanë shërbyer për blerjen e një apartamenti në Tiranë të porositur në vitin 2004 për çmimin 39 mijë e 546 euro. Në seancën e parë dëgjimore më 25 mars, […]

Lajme

Florian Bonjaku jep shpjegime për çmimin e shitjes së një apartamenti

Prokurori i Krujës, Florian Bonjaku dha shpjegime në seancën e tretë dëgjimore të premten më 27 maj lidhur me hetimin e kryer rishtazi nga Komisioni për dyshimet e ngritura për veprime fiktive në shitjen e një apartamenti. Në seancën e 27 prillit, kur pritej që prokurori Bonjaku të njihej me vendimin e Komisionit të Pavarur […]

Lajme

Gjyqtari Andri Ymeri e nis vetingun me shtyrje të seancës

Seanca dëgjimore për gjyqtarin e Shkodrës, Andri Ymeri u shty të hënën në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, pasi u pranua kërkesa e njërit prej avokatëve të tij mbrojtës për të pasur më shumë kohë për t’u njohur me dosjen. Procesi i vetingut për gjyqtarin Ymeri po kryhet nga trupa e KPK-së, e kryesuar nga […]

Lajme

KPA lë në fuqi konfirmimin e Marinela Osmanit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të premten lënien në fuqi të vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për gjyqtaren Marinela Osmani, duke e konsideruar jopropocional shkarkimin e saj për të njëjtat probleme në bazë të të cilave u shkarkua bashkëshorti. Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Albana Shtylla […]

Lajme

Kolegji dëgjon konkluzionet në çështjen e gjyqtarit Dritan Banushi

Seanca e së premtes në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit ndaj drejtuesit të Gjykatës së Apelit të Gjirokastrës, Dritan Banushi u duk si një përsëritje e dy seancave të para. Ndërsa lexuan qëndrimet përfundimtare, Komisionerja Publike, Irena Nino dhe Banushi e avokati i tij, Viktor Gumi, u qëndruan argumenteve të dhëna më herët. “Komisioneri Publik […]

Lajme

Komisionerja Publike kërkon shkarkimin e gjyqtares Irena Gjoka

Komisionerja publike Irena Nino u qëndroi shkaqeve të ankimit gjatë parashtrimeve të paraqitura të enjten në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA për çështjen e gjyqtares Irena Gjoka, duke kërkuar shkarkimin e saj për deklarim të pasaktë e të pamjaftueshëm për pasuritë, si dhe për mungesë burimesh në krijimin e tyre. Sipas Ninos, vendimarrja e […]