Gjyqtarja Enkeleida Hoxha e shoqeruar nga policia në KPA.
KPA Lajme

KPA lë në fuqi shkarkimin e ish-gjyqtares Enkeleida Hoxha

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të enjten më 30 qershor vendimin për mospranimin e ankimit të ish-gjyqtares së Krujës, Enkeleida Hoxha kundër masës disiplinore të dhënë nga Këshilli i Lartë Gjyqësor, KLGJ, për shkarkimin e saj nga detyra. Në njoftimin e KPA-së thuhet se trupi gjykues i kryesuar nga Albana Shtylla, dhe anëtarë […]

Komisionerja e KPK-së, Etleda Çiftja.
KPK Lajme

SPAK kërkon gjykimin e Etleda Çiftjes për falsifikim dhe deklarim të rremë të pasurisë

Prokuroria e Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, SPAK njoftoi të enjten se ka vendosur të dërgojë për gjykim procedimin penal në ngarkim të anëtares së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, Etleda Çiftja, e cila akuzohet për veprat penale të falsifikimit dhe deklarimit të rremë të pasurisë. Në njoftim thuhet se nga hetimet e […]

Prokurori Astrit Halilaj  pas vendimit në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

KPK largon nga detyra prokurorin Astrit Halilaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 30 qershor vendimin e shkarkimit nga detyra të prokurorit të Shkodrës, Astrit Halilaj. Trupa e KPK që kreu procesin e rivlerësimit kalimtar për prokurorin Halilaj kryesohej nga Genta Tafa Bungo, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtar Roland Ilian. Gjatë seancës dëgjimore më 28 qershor Halilaj […]

Gjyqtarja Elsa Ulliri pas vendimit në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Elsa Ulliri konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 30 qershor vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Lezhës, Elsa Ulliri. Vendimi është marrë në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Roland Ilia, me relatore Etleda Çiftjan dhe anëtare Pamela Qirkon. Gjatë seancës dëgjimore më 28 qershor, Ulliri u pyet […]

Arian Ndoja pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: BIRN.
Analiza KPK Veting

Kontakte me të proceduar e politikanë, KPK: Arian Ndoja cënoi besimin e publikut

Prokurori i Durrësit, Arjan Ndoja u shkarkua nga detyra më 6 maj 2022, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konstatoi një sërë problemesh gjatë hetimit në kriterin e figurës dhe profesionalizmit, që u konsideruan se kishin cënuar besimin e publikut tek drejtësia. Sipas vendimit të arsyetuar të KPK-së, u vërtetuan kontakte të subjektit me […]