Prokurori Florian Bonjaku pas shpalljes së vendimit nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Florian Bonjaku konfirmohet me shumicë votash

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shpalli të enjten vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Krujës, Florian Bonjaku. Kryesuesja e trupës së KPK-së, Xhensila Pine sqaroi se vendimi i konfirmimit të Bonjakut është marrë me shumicë votash. Dy anëtërët e tjerë të trupës së Komisionit  që kreu procesin e vetingut për këtë subjekt rivlerësimi […]

Gjyqtarja Anila Guri dhe avokati Julian Mërtiri duke dalë nga KPA | Foto: V. Karaj
KPA Lajme Veting

Saktësimi i fakteve, KPA dëgjon gjyqtaren Anila Guri

Gjyqtarja Anila Guri (Kristani) këmbënguli të mërkurën, gjatë seancës publike për ankimin e saj ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, i cili e ka shkarkuar nga detyra në korrik të vitit 2019, se nuk kishte pasuri të tjera veç një makine dhe kursimeve të deklaruara dhe se ishte mbajtur padrejtësisht përgjegjëse nga KPK […]