Gjyqtarja Mariana Shegani në KPK | Foto : B. Likmeta
KPA Lajme Veting

KPA rikthen në detyrë gjyqtaren Mariana Shegani (Dedi)

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të martën më 30 janar të rikthejë në detyrë gjyqtaren e Tiranës, Mariana Shegani(Dedi), e shkarkuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK më 23 shkurt 2021 për probleme në kriterin e pasurisë. Shegani mori vlerësim pozitiv për figurën dhe profesionalizmin në shkallën e parë të vetingut. Vendimi […]

Gentian Habazaj | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë prokurorin Gentian Habazaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 31 janar vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Beratit, Gentian Habazaj. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Genta Tafa Bungo, me relator Roland Ilian dhe anëtare Suela Zhegun.   Gjatë seancës dëgjimore të martën, Habazaj dha […]

Prokurori Arben Agovi ne KPK
KP Lajme Veting

Konfirmimi i prokurorit Arben Agovi ankimohet në Kolegj

Institucioni i Komisionerëve Publikë njoftoi të hënën më 29 janar ankimin e vendimit të Komisionit për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës, Arben Agovi, duke kërkuar shkarkimin e tij. Arben Agovi u konfirmua në detyrë më 13 dhjetor 2023 në mënyrë unanime nga trupa e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK e kryesuar nga […]

Dritan Nushi pas seancës në KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Dritan Nushi jep shpjegime për pasuritë e vjehrrit dhe profesionalizmin

Prokurori i Prokurorisë së Tiranës, Dritan Nushi, u përball të hënën më 29 janar me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore u pyet dhe dha shpjegime për një apartament në pronësi të vjehrrit, pasuri për të cilën u ngritën dyshime për fshehje, si dhe për gjetjet në kriterin profesional. Nushi mori […]

Prokurorja Mariola Mërtiri pas seancës në KPK. Foto:BIRN
KPA Lajme Veting

KPA shkarkon prokuroren Mariola Mërtiri

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të hënën vendimin për shkarkimin e prokurores Mariola Mërtiri duke vënë në dukje probleme në të tre kriteret, që sipas trupës gjykuese çonin në përfundimin se ajo nuk ishte e përshtatshme për të vijuar detyrën. Trupa e kryesuar nga Ina Rama, me anëtar Rezarta Schuetz, Sokol Çomo, Albana Shtylla […]