Prokurori Olger Eminaj pas vendimit të konfirmimit në detyrë. Foto:Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Prokurori Olger Eminaj konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 31 mars 2023 vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Korçës, Olger Eminaj. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Alma Faskaj, me relatore Suela Zhegun dhe anëtare Etelda Çiftjan, që vendosi gjithashtu të transferojë për verifikim pranë […]

Gjyqtari Rexhep Karaj pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

Rexhep Karaj paraqet në KPA kundërshtimet ndaj hetimit pasuror të KPK

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shqyrtoi në seancë publike të mërkurën më 29 mars 2023 ankimin e kryer nga gjyqtari i Matit, Rexhep Karaj kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e tij. Karaj u paraqit në Kolegj me djalin e tij, Ardian Karaj, për të cilin sqaroi se ishte […]

Prokurorja Englantina Shehu pas vendimit të konfirmimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Prokurorja Englantina Shehu konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën kë 29 mars 2023 vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurores së Durrësit, Englantina Shehu. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Etleda Çiftja, me relatore Suela Zhegun dhe anëtare Alma Faskajn. Gjatë seancës dëgjimore me 28 mars, Shehu dha […]

Prokurorja Englantina Shehu pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Prokurorja Englantina Shehu përballet pa probleme me vetingun

Prokurorja Englantina Shehu e Prokurorisë së Durrësit u përball të martën më 28 mars 2023 me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, ku dha shpjegime për burimet financiare për blerjen e një automjeti nga bashkëshorti si dhe për dy çështje profesionale. Shehu mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Procesi i vetingut për prokuoren Shehu po […]