Komisioneri Publik Lajme

Komisioneri apelon vendimin e KPK për Antoneta Sevdarin: “Ka mangësi në hetim”

Komisioneri Publik pretendon se Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nuk ka kryer hetime të plota për të ardhurat e bashkëshortit të prokurores Sevdari, ka mangësi në hetim sa i përket kriterit të aftësive profesionale dhe se nuk ka hetuar denoncimet ndaj saj. Ai i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit të rishqyrtojë dosjen për të […]

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Lajme

Prokurori Vatë Staka u konfirmua nga KPK me vlerësim minimal për aftësitë

Vendimi i zbardhur i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit tregon se prokurori i Shkodrës Vatë Staka, njëkohësisht kandidat për Këshillin e Lartë të Prokurorisë, kaloi pa pengesa vetingun, por KPK i cilësoi aftësitë e tij minimale, ndërsa u shpreh se arsyetimi i tij ligjor në vendimet e marra ishte “relativisht i kuptueshëm”.