Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Kërkesa për inspektim e masë disiplinore ndaj prokurorit Beluri, “ndau” KPK

Vendimi i zbardhur i KPK-së shpjegon se megjithëse unanime në konfirmimin në detyrë të prokurorit të Prokurorisë së Përgjithshme Kostaq Beluri, trupa gjykuese u nda për pjesën e vendimit që e çon prokurorin për inspektim dhe masë disiplinore. Shumica e KPK-së cilësoi të paplotë hetimin e një çështje, ku i dyshuar ishte gjykatësi i shkarkuar […]

Analiza Komisioneri Publik

Pasuria e nënës dhe e ish-bashkëshortit, Komisioneri Publik apelon vendimin për gjyqtaren Alma Brati

Komisioneri Publik mendon se KPK nuk ka kryer si duhet hetimet mbi pasuritë e gjykatëses së Shkallës së Parë në Tiranë Alma Brati dhe se nuk ka verifikuar nëse nëna e saj dhe ish-bashkëshorti kishin burime të ligjshme pasurie. Komisioneri i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit rishikimin e  dosjes së Bratit për kriterin e […]

Komisioneri Publik Lajme

ONM i kërkon Komisionerit Publik të apelojë konfirmimin e Artur Malajt

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit (ONM) i kërkoi Komisionerit Publik të apelojë në Kolegjin e Posaçëm vendimin e KPK-së për Artur Malaj,  kandidat për Inspektor të Lartë të Drejtësisë. Përfaqësuesja e misionit ndërkombëtar  ngriti edhe gjatë seancës dëgjimore dyshime mbi pasurinë e gjykatësit i cili pavarësisht këtyre u konfirmua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit.