Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Vendimi i KPK-së, Alma Liçaj “fshehu pasurinë dhe bëri deklarim të rremë”

Hetimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimi zbuloi se gjyqtarja Alma Liçaj dhe bashkëshorti përdorën një seri veprimesh fiktive për të fshehur pasurinë. Në vendim rezulton se të paktën një pasuri dyshohet e krijuar mbi një dokument të flasifikuar, ndërsa në një rast çmimi i deklaruar ishte sa gjysma e vlerës në treg. Liçaj kundërshtoi […]

Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Vendimi i KPK-së, Ramadan Troci tregoi “shpërfillje ndaj humbjes së jetëve njerëzore”

Mosfillimi e pushimi i hetimeve për 4 aksidente me vdekje e tre plagosje gjatë kohës që ishte prokuror në Bulqizë vulosi shkarkimin prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit të prokurorit Ramadan Troci. Ai nuk arriti të justifikonte pasuritë, ndërsa hetimi ngriti dyshime për një sërë pasurish të fshehura në emra të të tretëve.