Gjyqtarja e Tiranës, Blerina Muço në KPK. Foto: LSA.
KPK Lajme

Blerina Muço jep shpjegime për problemet e pasurisë dhe profesionalizmit

Gjyqtarja e Tiranës, Blerina Muço u përball të hënën më 30 tetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore që zgjati për katër orë, ajo dha shpjegime dhe kundërshtoi bilancin negativ në vlerë të madhe të konstatuar nga analiza financiare paraprake, si dhe për gjetjet në kriterin profesional. Ndërkohë, Muço mori […]

Gjyqtari Arbër Çela pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA njihet me konkluzionet përfundimtare në çështjen e gjyqtarit Arbër Çela

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të enjten më 26 tetor me konkluzionet përfundimtare në çështjen e gjyqtarit të Shkodrës Arbër Çela, për të cilin Komisionerja Publike, Irena Nino i qëndroi kërkimit për shkarkimin për deklarim të pamjaftueshëm dhe mungesë të burimeve, që u kundërshtua si i pabazuar nga subjekti që pretendoi se […]

Prokurori Mustafa Turku } Foto: Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Mustafa Turku shkarkohet nga detyra

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 26 tetor vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Elbasanit, Mustafa Turku. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK-së e kryesuar nga Firdes Shuli, me relatore Valbona Sanxhaktarin dhe anëtar Olsi Komicin. Gjatë seancës dëgjimore më 24 tetor prokurori Turku dha […]