Prokurorja Elina Kombi pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA
KPK Veting

Prokurorja Elina Kombi përballet me probleme të pasurisë

Prokurorja e Tiranës, Elina Kombi u përball të premten me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për barrat e provës për pasurinë, kriterin e vetëm për të cilin është përfunduar hetimi paraprak. Procesi i vetingut për Kombin po kryhet nga trupa e kryesuar nga Brunilda Bekteshi, me relatore Suela […]

Prokurorja Fahrije Gjana pas vendimit te shkarkimit nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Fahrije Gjana shkarkohet nga detyra

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurores së Kukësit, Fahrije Gjana (Vata). Sipas Komisionit, pas shqyrtimit të provave dhe shpjegimeve u konkludua se nuk kishte vend për riçeljen e hetimit administrativ për dy kriteret e tjera, pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin dhe vendimarrja për shkarkimin u […]

Gjyqtari Gurali Brahimllari në KPK | Foto nga LSA
KPA Veting

Kolegji ndryshoi konkluzionet e KPK, por jo shkarkimin për Gurali Brahimllarin

Ish-gjyqtari i Gjykatës së Apelit për Krime të Rënda, Gurali Brahimllari korri disa fitore me ankimin në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, por nuk arriti të përmbyste vendimin e shkarkimit të marrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit më 21 qershor 2019. Sipas vendimit të arsyetuar, Kolegji vlerëson ndryshe nga Komisioni lidhur me pasuritë e […]