Lajme

KPA pranoi prova të reja në çështjen ndaj prokurorit Hysen Keta

Kolegji i Posaçëm i Apelimit zhvilloi të mërkurën një seancë publike për shqyrtimin e ankimit të prokurorit Hysen Keta, ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, i cili e ka shkarkuar nga detyra. Trupa e kryesuar nga Sokol Çomo me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtarë Albana Shtylla, Ardian Hajdari, Ina Rama, vendosi ta kalojë […]

Lajme

KPA njihet me konkluzionet për çështjen e Astrit Kalasë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA mbylli të martën hetimin gjyqësor lidhur me ankimin e Komisionerit Publik ndaj vendimit të Komisionit për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Apelit të Shkodrës, Astrit Kalaja, pasi u njoh me parashtrimet dhe konkluzionet e palëve. Komisioneri Publik, Florian Ballhysa u qëndroi shkaqeve të ngritura prej tij duke kërkuar […]

Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Fahrije Gjana – Prokuroria e Kukësit

Prokurorja Fahrije Gjana (Vata) e Prokurorisë së Kukësit do të përballet të mërkurën më 26 janar me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Firdes Shuli, Valbona Sanxhaktari dhe Olsi Komici. Fahrije Gjana (Vata) e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 2003 […]

Analiza dhe Opinione

Denoncimi ndaj gjyqtarit Genti Shala për aksione në një shoqëri rezultoi i pavërtetë

Një denoncim anonim ku pretendoj se gjyqtari i Apelit Tiranë Genti Shala zotëronte 15% të aksioneve në një shoqëri ndërtuese ku kishte blerë abartamentin ku banon dhe akutalisht me familjen e tij, rezultoi i pabazuar në fakte e prova gjatë shqyrtimit në Kolegj.

Provat e Arben Vrionit në KPA u vlerësuan të pamjaftueshme

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka vlerësuar të bazuara një pjesë të shkaqeve të ankimit të ish-gjyqtarit të Apelit Durrës Arben Vrioni, por ato u vlerësuan të pamjaftueshme për të ndryshuar vendimin e Komisionit për shkarkimin e tij, për shkak të mungesës së burimeve financiare për një apartament në Elbasan dhe balancat negative […]

Uncategorized

Luan Hasneziri dështoi të provonte burimet e apartamentit edhe në KPA

Ish-gjyqtari i ish-Gjykatës për Krime të Rënda, Luan Hasneziri u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK më 26 qershor të vitit 2019, me argumentin se nuk arriti të provojë burimin e ligjshëm të pronës së vetme të paluajtshme që zotëronte, një apartamenti me vlerë 5.9 milionë lekë. Sipas KPK-së, ish-gjyqtari kishte dhënë tre […]