Kreu i KLP, Alfred Balla pas seancës në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

“Më pa Zoti dhe Kuvendi”: Kreu i KLP bën ironi dhe aludime gjatë përballjes në Kolegj

Përballja e kryetarit të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla me Komisionerin Publik, Florian Ballhysa u shoqërua të hënën me ironi, aludime dhe episode në adresë të Ballhysës dhe vëzhguesit ndërkombëtar. Ballhysa kërkon në Kolegj ndryshimin e vendimit për Ballën dhe vendosjen e sanksionit që i ndalon kreut aktual të KLP-së që të mbajë […]

KLP gjatë seancës dëgjimore. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Analiza Artikull kryesor !

“Zgjidhje prej Pelivani”, KLP nxjerr në pension prokurorin para seancës në KPA

Të mërkurën, me 17 prill, Këshilli i Lartë i Prokurorisë mbajti një nga seancat më të pazakonta në historinë e tij të shkurtër. Pasi dëgjoi raportimin e Prokurorit të Përgjithshëm, Olsian Çela, për veprimtarinë e organit të akuzës gjatë vitit 2023, KLP-ja kaloi për shqyrtim në rend dite, jashtë radhe dhe me urgjencë, një kërkesë […]

KLP gjatë seancës dëgjimore. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Lajme

KLP rrëzon kërkesën e ILD-së për të caktuar masë disiplinore ndaj prokurores Shqiponja Milla

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, KLP shpalli të enjten më 25 prill vendimin për rrëzimin e kërkesës së Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, ILD për caktimin e masës disiplinore “Vërejtje kofidenciale” ndaj prokurores së Shkodrës, Shqiponja Milla. Hetimi disiplinor i ILD ndaj prokurores Milla, ka nisur me nismë të Prokurorit të Përgjithshëm, bazuar mbi ankesën […]