Uncategorized

Kolegji lë në fuqi shkarkimin e Arjan Balliut

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi në dhomë këshillimi të enjten më 28 korrik të rrëzojë ankimin e gjyqtarit të Apelit Durrës, Arjan Balliu dhe lërë në fuqi shkarkimin e tij nga detyra. Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Natasha Mulaj kryesuese, Rezarta Schuetz relatore, Albana Shtylla, Ina Rama, Sokol […]

Lajme

KPA lë në fuqi shkarkimin e Adnan Xhelilit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të premten se kishte rrëzuar ankimin e prokurorit të Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Adnan Xhelili dhe lënë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, për shkarkimin e tij nga detyra. Ankimi në KPA i subjekti u shqyrtua nga trupa gjykuese e përbërë nga gjyqtarja Ina […]

Lajme

KPK shkarkon gjyqtarin Emiljano Ruli

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të premten shkarkimin e gjyqtarit të Gjykatës Administrative Emiljano Ruli. Trupa e kryesuar nga Olsi Komici me relatore Xhensila Pinen dhe anëtare Valbona Sanxhaktarin, la të kuptohej se edhe pas rihapjes së hetimeve dhe zbutjes së balancës negative në kriterin e pasurisë, Ruli nuk e kishte provuar të kundërtën e […]

Lajme

KPA lë në fuqi shkarkimin e Gjovalin Përnocës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendoi me 25 korrik të lërë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin e gjyqtarit të Gjykatës së Apelit të Krimeve të Rënda Gjovalin Pernoca. Pernoca u shkarkua nga KPK në 13 shtator 2019. Ai kishte ankuar vendimin në KPA. Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm […]

KPK shtyn seancën për prokurorin Bajram Breçani

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të mërkurën vendimin për shtyrjen në shtator të seancës ndaj prokurorit të Tiranës Bajram Breçani, pasi avokati i këtij të fundit kërkoi kohë për tu njohur me materialet. Kërkesa për shtyrje u paraqit pasi në seancë u njoftuan prania trupës, përfaqësuesit të ONM-së dhe avokatit mbrojtës Eritan Shehu. Pasi […]

Lajme

KPK dëgjon për herë të dytë gjyqtarin Emiljano Ruli

Gjyqtari i Gjykatës Administrative Emiljano Ruli u dëgjua të mërkurën për herë të dytë në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, pas një vendimi të marr në muajin maj për riçelje të hetimeve. Trupa e kryesuar nga Olsi Komici me relatore Xhensila Pinen dhe anëtare Valbona Sanxhaktarin, vuri në dukje se hetimet ishin hapur edhe për […]