Gjyqtarja Ersida Bajgora pas shpalljes së vendimit.
KPK Lajme

Gjyqtarja Ersida Bajgora konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 28 prill, vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Lushnjës, Ersia Bajgora. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Suela Zhegu, me relator Roland ILian dhe anëtare Genta Tafa Bungo. Gjatë seancës dëgjimore, Komisioni nuk evidentoi probleme domethënëse […]

Gjyqtarja Nafije Hasko pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK konfirmon në detyrë gjyqtaren Nafije Hasko

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 28 prill vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Gjykatës së Gjykatës Administrative të Tiranës, Nafije Hasko. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Xhensila Pine, me relatore Alma Faskaj dhe anëtare Pamela Qirko. Gjatë seancës dëgjimore më […]

Këshilltari ligjor i Gjykatës Kushtetuese, Ermal Tauzi. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK konfirmon në detyrë këshilltarin ligjor, Ermal Tauzi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 28 prill vendimin për konfirmimin në detyrë të këshilltarit ligjor të Gjykatës Kushtetuese, Ermal Tauzi. Gjatë seancës dëgjimore më 26 prill, Komisioni nuk evidentoi probleme për Tauzin në asnjë prej kritereve të rivlerësimit. Procesi i rivlerësimit për Ermal Tauzin u kryhe nga trupa e KPK […]

Prokurori Armand Gurakuqi pas vendimit të shkarkimit.
KPK Lajme

KPK shkarkon nga detyra prokurorin Armand Gurakuqi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 28 prill vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Tiranës, Armand Gurakuqi. Vendimi u mor nga trupa e KPK e kryesuar nga Genta Tafa Bungo, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Valbona Sanxhaktarin. Gjatë seancës dëgjimore më 26 prill, Gurakuqi dha shpjegime për bilancet […]