Gjyqtarja Eda Kaja e Gjykatës së Rrethit Durrës, pas vendimit të KPK. Foto:Vladimir Karaj
Analiza KPA Lajme Veting

KPA përgjysmon balancën negative, por lë në fuqi shkarkimin e Eda Kajës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA, rrëzoi një pjesë të konkluzioneve të Komisionit në vendimarrjen për vetingun e gjyqtares së Durrësit, Eda Kaja si dhe përgjysmoi balancën negative, por megjithatë e la në fuqi shkarkimin e saj me arsyetimin se ka mungesë të burimeve të ligjshme për të justifikuar pasuritë. Vendimi i Kolegjit u mor […]

Gjyqtari Besnik Shehu pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

“Blen lirë dhe shet shtrenjtë”, KPK konstaton bilanc negativ për pasurinë e Besnik Shehut

Gjyqtari Besnik Shehu i Gjykatës së Korçës u përball të hënën më 3 prill 2023 me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime nëpërmjet përfaqësues së tij ligjore lidhur me barrën e provës për pasurinë, kriterin e vetëm për të cilin ishte përmbyllur hetimi administrativ paraprak. Shehu pretendoi se me […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Besnik Shehu– Gjykata e Korçës
KPK Lajme Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Besnik Shehu– Gjykata e Korçës

Gjyqtari Besnik Shehu i Gjykatës së Korçës do të përballet të hënën më 3 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Lulzim Hamitaj, Genta Tafa Bungo dhe Valbona Sanxhaktari. Besnik Shehu e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995 dhe […]