Skeda e pasurisë së deklaruar – Suela Salavaçi – Prokuroria e Tiranës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Suela Salavaçi – Prokuroria e Tiranës

Prokurorja Suela Salavaçi e Prokurorisë së Tiranës do të përballet të martën më 26 shtator me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Alma Faskaj, Etleda Çiftja dhe Suela Zhegu. Suela Salavaçi e nisi karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 2003 si prokurore në […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Kujtim Vraniçi – Gjykata e Tiranës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Kujtim Vraniçi – Gjykata e Tiranës

Gjyqtari Kujtim Vraniçi i Gjykatës së Tiranës do të përballet të hënën më 18 shtator me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Olsi Komici, Xhensila Pine dhe Firdes Shuli. Kujtim Vraniçi e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë si ndihmës ligjor në Gjykatën […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Adriatik Bocaj – Gjykata e Tiranës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Adriatik Bocaj – Gjykata e Tiranës

Gjyqtari Adriatik Bocaj i Gjykatës së Tiranës do të përballet të hënën më 11 shtator me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Etleda Çiftja, Lulzim Hamitaj dhe Brunilda Bekteshi. Adriatik Bocaj e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1994. Ai punoi […]

Trupa e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit gjatë një procesi. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
Analiza Artikull kryesor !

Vetingu i magjistratëve në Shqipëri ngre pikëpyetje të parehatshme për kolegët e tyre në Ballkan

Prej kohësh ishin ngritur pikëpyetje për origjinën e pasurisë së Artur Malajt. Por kur gjyqtari i vjetër iu nënshtrua procesit të vetingut në Shqipëri, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit e konfirmoi atë në detyrë. U desh ndërhyrja e panelit të ekspertëve ndërkombëtarë për të detyruar një rishikim, jo vetëm të pasurisë së Malajt, por edhe […]

Skeda e deklaruar e pasurisë - Saimir Hysa - Prokuroria e Tiranës
Skeda

Skeda e deklaruar e pasurisë – Saimir Hysa – Prokuroria e Tiranës

Të hënën në mëngjes, prokurori Saimir Hysa do të përballet me gjetjet e hetimit administrativ të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK në seancë dëgjimore publike. Trupa gjyqësore e KPK-së e cila do të vendosë për rivlerësimin e prokurorit të Tiranës përbëhet nga Roland Ilia, Pamela Qirko dhe Brunilda Bekteshi.  Hysa ka një karrierë të […]