Prokurori Olger Eminaj pas seancës dëgjimore në KPK.
KPK Lajme Veting

‘Tejkalim afatesh dhe zvarritje’: Prokurori Olger Eminaj jep shpjegime në KPK

Prokurori Olger Eminaj i Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Korçë u përball të martën më 28 mars 2023 me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore u pyet dhe dha shpjegime më së shumti lidhur me konstatimet në disa çështje ku vijimi i hetimeve tej afateve ligjore kishin sjellë humbjen e fuqisë së […]

Anëtarët e KPA, Mimoza Tasi, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Sokol Çomo dhe Rezarta Schuetz. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
Analiza KPA Lajme Veting

Kandidate apo magjistrate: Interpretimet e ndryshme në KPA për Esmeralda Ndocin

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi më 25 tetor 2022 të rrëzojë vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për ndërprerjen e vetingut për ish-prokuroren e Shkodrës, Esmeralda Maillard Ndoci dhe ndalimin e saj për  t’u rikthyer në sistemin e drejtësisë gjatë 15 viteve të ardhshme, për shkak të dorëheqjes nga detyra. Shumica […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Englantina Shehu – Prokuroria e Durrësit
KPK Lajme Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Englantina Shehu – Prokuroria e Durrësit

Prokurorja Englantina Shehu e Prokurorisë së Durrësit do të përballet të martën më 28 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Alma Faskaj, Etleda Çiftja dhe Suela Zhegu. Englantina Shehu përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2014 dhe u emërua prokurore […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Olger Eminaj – Prokuroria e Korçës
KPK Lajme Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Olger Eminaj – Prokuroria e Korçës

Prokurori Olger Eminaj i Prokurorisë së Rrethit Korçë do të përballet të martën më 28 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Alma Faskaj, Etleda Çiftja dhe Suela Zhegu. Olger Eminaj përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2010 dhe punon prej […]

Skënder Haluci pas vendimit të shkarkimit nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA Lajme Veting

Skënder Haluci rrudh bilancin negativ në KPA, por shkarkimi mbetet në fuqi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të drejta një pjesë të shkaqeve të ankimit të ish-kryetarit të Gjykatës së Vlorës, Skënder Haluci kundër shkarkimit të tij, por bilanci negativ i mbetur pas rishikimit të analizës financiare ka qenë sërish i madh. Bashkë me konstatimin për deklarime të pasakta, bilanci negativ e ka […]